După cât timp dispare alcoolemia dacă ai băut vin fiert. Experimentul unui polițist – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 05 dec. 2022 Știri auto

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi. Odată cu ele se deschid și târgurile de Crăciun, acolo unde oamenii pot mânca diferite preparate sau bea diverse băuturi. Un polițist ne explică după cât timp putem conduce dacă am băut un pahar cu vin fiert.

Spiritul sărbătorilor de iarnă începe să se instaleze din ce în ce mai tare. Târgurile de Crăciun din marile orașe ale țării și-au deschis porțile, iar publicul are acces la diverse preparate culinare, dar și la băuturi de tot soiul. Una dintre cele mai populare băuturi festive este vinul fiert, dar după cât timp putem urca la volan dacă am băut un pahar cu vin fiert.

După cât timp te poți urca la volan dacă ai băut un pahar cu vin fiert?

Vloggerul Tavi Perțea ne explică exact acest lucru. El a mers la un târg de Crăciun, acolo unde și-a cumpărat un pahar cu vin fiert. De asemenea, a luat cu el un aparat etilotest, pentru a vedea ce alcoolemia rezultată.

Prima dată, el a efectuat un test de control, rezultatul fiind egal cu zero. A urmat consumarea vinului propriu-zis și prima testare cu etilotestul după terminarea paharului. Din prima testare a rezultat o alcoolemie de 0,54. O astfel de alcoolemie vă poate aduce o cercetare în vederea comiterii unei infracțiuni.

A doua rundă de testare a avut loc după 15 de la terminarea paharului de vin. Rezultatul a fost zero, aparatul nu detectat urme de alcool în aer respirat.

Cel mai bine este să NU vă urcați la volan dacă știți că ați consumat alcool!

Tavi Perțea a mai efectuat o testare pentru a se asigurat că nu este o eroare, iar rezultatul a fost tot zero. După încă 10 minute, el s-a mai testat încă o dată, dar rezultatul a fost, din nou, negativ.

Ultimul test a fost făcut cu un pahar de vișinată, iar alcoolemia indicată a fost de 1,48, o valoare destul de mare. Peste 15 minute el a repetat din nou testul, iar alcoolemia rezultată a fost de 0,05. După încă 15 minute, Tavi a mai făcut o încercare, iar alcoolemia rezultată a fost zero.

Aceste teste au caracter informativ, iar rezultatele ar putea diferi de la om la om. Cel mai bine este să nu vă urcați la volan dacă știți că ați consumat alcool, deoarece vă puneți în joc siguranța, dar și pe a celor din jurul dumneavoastră.

VIDEO

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Tavi Perțea YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide