Trafic rutier restricționat în Piața Constituției din Capitală până în 26 decembrie

Autor: Adrian Somai 21 nov. 2022 Știri auto

Târgul de Crăciun din București s-a deschis duminică dimineață în Piața Constituției, vizitatorii urmând să fie așteptați zilnic până în data de 26 decembrie, între orele 10.00 și 23.00. Evenimentul din acest an este organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti şi PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti, alături de CREART – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti.

Pentru buna desfășurare a evenimentului, Brigada Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române anunță că se va restricționa traficul rutier pe benzile I și III de circulație din segmentul inelului Pieței Constituției.

Totodată, pentru traversarea în condiții de siguranță a participanților, se vor amplasa temporar 3 treceri pentru pietoni suplimentare, în perioada 19.11– 27.12.2022, în zona Pieței Constituției, astfel: 2 treceri pe breteaua care accede către aceasta dinspre Calea 13 Septembrie în zona Ministerului Mediului, iar cealaltă pe breteaua dinspre Bd. Unirii, latura aferentă Ministerului de Finanțe.

Traficul rutier se va restricționa gradual, în funcție de afluența publicului și dacă situația o va impune, pe Bd. Unirii, perimetrul cuprins între Bd. I. C. Brătianu și Piața Constituției și pe Bd. Libertății, segmentul de drum cuprins între Calea 13 Septembrie și Bd. Națiunile Unite, fără a obtura intrările principale în Palatul Parlamentului.

Rute ocolitoare:

– Calea 13 Septembrie – Bd. Libertăţii – Bd. Regina Maria;

– Calea 13 Septembrie – Bd. Libertăţii – Bd. Națiunile Unite – Spl. Independenţei;

– Calea Că̆lăraşilor – Spl. Independenţei – Bd. Națiunile Unite – Str. Izvor;

– Bd. Unirii – Spl. Independenţei – Bd. Națiunile Unite – Bd. Libertăţii – Calea 13 Septembrie.

Brigada Rutieră mai anunță cu această ocazie că va dispune măsuri de fluidizare a traficului şi de prevenire a accidentelor de circulație şi solicită conducătorilor de autovehicule să circule cu prudență şi să evite pe timpul deplasării, manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic și să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Brigada Rutiera


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide