După debutul oficial, BMW X2 va participa în cel mai lung raliu din SUA – FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 17 oct. 2023 Știri auto

BMW anunță că un exemplar de X2 M35i va lua startul în Rebelle Rally, cea mai lungă competiție de raliuri desfășurată în Statele Unite.

Nici nu s-au liniștit bine lucrurile după ce cea de-a doua generație BMW X2 a fost lansată, că BMW USA anunță că un exemplar va lua startul în Rebelle Rally, cea mai lungă competiție de raliuri desfășurată pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. Modelul ales este un vârf de gamă, X2 M35i xDrive, cea mai puternică versiune a modelului bavarez.

BMW nu s-a axat niciodată pe spectrul de off-road al segmentului SUV-urilor, ci mai degrabă pe dezvoltarea unor modele mai agile decât concurența. Printre aceste SUV-uri/crossovere sportive se numără și recent lansatul BMW X2 M35i xDrive, un model care se concentrează pe performanțe pe șosea, nicidecum în teren accidentat. Cu toate acestea, un exemplar a fost modificat pentru a participa în cadrul competiției Rebelle Rally.

BMW X2 a fost pregătit pentru a lua parte în cel mai lung raliu din SUA

Nu au fost operate modificări uriașe, ci strictul necesar pentru a se descurca în ceea ce are de oferit traseul. Mașina a primit jante Rotiform ZMO-M îmbrăcate cu anvelope all-terrain Falken Wildpeak. De asemenea, i-au fost montat protecții suplimentare și un scut pentru motor.

Pe plafon a fost montat un portbagaj suplimentar, pe care au fost instalate și lumini suplimentare atât în față, cât și în spate. Pe acesta observăm și câteva elemente portocalii; acestea sunt folosite pentru a oferi aderență în situații dificile, cu ar fi terenurile noroioase sau nisipoase.

Rebelle Rally, cea mai lungă competiție de raliuri off-road desfășurată în Statele Unite, este o cursă de opt zile care începe la Mammoth Mountain Resort din Mammoth Lakes și se termină în Dunele Imperiale de lângă granița cu Mexic. BMW X2 M35i  trebuie să parcurgă șase etape și să parcurgă peste 2000 de kilometri în condițiile grele întâlnite în deșerturile din California și Nevada.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide