E deja tradiție. Americanii petrec ore în șir în Trafic de Ziua Recunoștinței

Autor: Elena Luchian 28 nov. 2019 Știri auto

A devenit deja o tradiție de Ziua Recunoștinței. Americanii stau cu orele în trafic pentru a ajunge acasă în ultimul weekend din noiembrie. Imaginile surprinse din elicopter par ireale.

GALERIE FOTO

Nu mai puțin de douăsprezece benzi de autostradă, câte șase pe sens, plus căile de acces, sunt ocupate de mașini care stau pe loc cu orele. Imaginile sunt aproape identice an de an. Autostrada 405 din California are două culori: albul farurilor și roșul stopurilor.

Mulți șoferi au ales să plece mai devreme spre familiile lor, pentru că prognoza meteo anunță precipitații semnificative și temperaturi scăzute pe Coasta de Vest a Statelor Unite, zilele acestea. Aceștia au sperat și că vor fenta ora de vârf, adică miercuri seara.

Autoritățile estimează că anul acesta vor fi cele mai mari blocaje rutiere din ultimii 15 ani. Acest lucru se datorează și scăderii prețurilor la combustibili. Peste 55 de milioane de americani, cu 2,8% mai mulți ca în 2018, călătoresc zilele acestea. Cei mai mulți dintre ei, aproximativ 49 de milioane, vor fi pe șosele, cu mașinile, aproximativ 4,5 milioane vor alege servicii aeriene, iar restul vor parcurge drumul către casă cu trenul sau autobuzul. Distanța medie a călătoriilor este, conform estimărilor, de 50 de mile (aproximativ 80 de kilometri).

Autoritățile îi sfătuiesc pe cei care au drumuri scurte de făcut în această perioadă să ia în considerare și Ziua Recunoștinței pentru călătoria lor, pentru că drumurile nu sunt aglomerate, iar biletele de avion sunt mult mai accesibile.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: CBS Los Angeles



Comentarii
Inchide