Ea este Julia, are 21 de ani și conduce tancul M1A2 Abrams, cel mai greu din lume – VIDEO

Autor: Andreea Ditcov 27 dec. 2022 Știri auto

Tancul M1A2 Abrams a intrat în cartea recordurilor pentru că este cel mai greu astfel de vehicul care există în prezent.

În total, mașinăria de război cântărește 63 de tone. Armata americană a adus 14 tancuri în Polonia, în apropierea graniței cu Rusia, însă într-o variantă mai grea, de 72 de tone, scrie hotnews.ro. La cârma uneia dintre bestii se află Julia, în vârstă de 21 de ani,

„Am 21 de ani, conduc tancul și mă ocup de mentenanță”

O parte dintre militarii americani care au ajuns în Polonia, la baza militară și în poligonul Bemowo Piskie, sunt pentru prima dată în Europa. Divizia lor se bazează pe tancul de luptă Abrams. Alături de americani se antrenează militari polonezi, britanici și români.

„Am 21 de ani, sunt șofer și conduc tancul unde este nevoie. Mă ocup și de mentenanță, fac reparații și mă asigur că poate să tragă, să se deplaseze și să comunice. Misiunea noastră aici este să fim pregătiți pentru orice s-ar putea întâmpla, să ne antrenăm, să ne pregătim și să fim pe cât se poate de eficienți”, a spus Julia Wilson, militar american detașat în Polonia.

Au văzut zăpadă pentru prima dată

Unii militari americani aflați în baza Bemowo Piskie văd pentru prima dată în viața zăpada.

„Este o experiență aparte, mă aflu pentru prima dată în Europa. De fapt, este pentru prima dată când văd zăpadă. Este o ocazie bună să învățăm despre cultura pe care Polonia și Europa le oferă”, a spus Chase McDaniel, militar american.

Un tanc asemenea celui condus de Julia are un echipaj de patru persoane, care constă în șofer, tunar, încărcător și comandant. Acesta dispune de tunul principal, de 120 de milimetri, dar și de câte o mitralieră pentru tunar și comandant. Tunul are o rază de acțiune de 3 kilometri și poate distruge chiar și o țintă mai mare, asemenea unei dubițe.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captură video YouTube - HotNewsRomania


Andreea Ditcov
Andreea Ditcov
Andreea Ditcov este cel mai nou Redactor al echipei ProMotor.ro. Licențiată în Economie și Relații Internaționale, cu studii finalizate în Marea Britanie, a făcut primii pași în presă în urma unui proiect academic despre defrișările ilegale din Europa. Timp de trei ani a adunat experiență ... citește mai mult

Comentarii
Inchide