Echipa WRT va concura cu BMW M Hybrid V8 în WEC din 2024

Autor: Ionuț Vîlciu 03 aug. 2022 Știri auto

BMW încheie un parteneriat cu Team WRT. Gruparea belgiană se va pregăti să concureze cu mașinile anul viitor, înainte ca acestea să apară în cursele WEC.

La doar câteva zile după decizia de a concura cu BMW M Hybrid V8 în Campionatul Mondial FIA de Anduranţă, începând cu sezonul 2024, a fost luată o decizie-cheie în ceea ce priveşte revenirea în cursa de 24 de ore de la Le Mans.

BMW intenționează să revină în cursele de anduranță cu prototipul BMW M Hybrid V8. Reîntoarcerea la Le Mans va avea loc în 2024. Acest lucru are loc la 25 de ani de la ultima apariție în cadrul prestigioasei etape. Pentru acest lucru a fost aleasă echipa WRT, din Belgia. Gruparea belgiană WRT se va pregăti să concureze cu maşinile anul viitor. Acordul a fost încheiat între Franciscus van Meel, directorul executiv BMW M GmbH, Andreas Roos, directorul BMW M Motorsport, Vincent Vosse, directorul Team WRT, şi Pascal Weerts, directorul executiv Weerts Group.

BMW nu va fi singurul brand care se întoarce în competițiile de anduranță. Nume precum Peugeot, Porsche sau Ferrari vor reveni în joc. Cei patru vor concura în clasa Hypercar-urilor, clasă care înlocuiește fosta clasă LMP1.

Acordul dintre BMW și Team WRT ar trebui să se dovedească a fi unul bine venit. Echipa belgiană a avut o serie de reușite notabile în ultimii ani, inclusiv la Le Mans.

BMW dorește să fructifice noul său prototip cu ajutorul WRT

„Este fantastic să vedem cum proiectul nostru LMDh a prins avânt în ultimele săptămâni”, a spus Franciscus van Meel. „Suntem mândri şi încântaţi că o echipă de înaltă calitate precum Team WRT a fost de acord să preia BMW M Hybrid V8 şi să concureze cu el la Le Mans şi în toate celelalte curse WEC”, a mai adăugat van Meel.

„Succesele şi experienţa vastă fac din Team WRT partenerul ideal pentru întoarcerea noastră la Le Mans”, a declarat Andreas Roos.

„Toţi cei de la Team WRT suntem extrem de fericiţi de începutul acestui nou parteneriat cu BMW M Motorsport şi ne simţim onoraţi să fim asociaţi cu o marcă care are un pedigree atât de minunat în motorsport”, spune Vincent Vosse.

Team WRT a fost fondată în 2009. A câştigat toate cursele de anduranţă majore şi o serie de titluri prestigioase în ultimii ani. Acestea includ cursa de 24 de ore de la Le Mans la clasa LMP2. De altfel, au obținut titlurile la echipe şi piloţi din Seria Europeană Le Mans, victorii în clasamentul general al curselor de 24 de ore de la Spa-Francorchamps, Nürburgring şi Dubai.

De asemenea, ei au câștigat şi numeroase titluri în GT World Challenge Europe.

Sursa: BMW

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide