Economisești mai mulți bani dacă speli mașina mai des. Cum au ajuns specialiștii la această concluzie

Autor: Radu Țuțulan 15 sept. 2023 Știri auto

Poate suna ciudat pentru unii, dar specialiștii britanici au ajuns la concluzia că ai putea economisi mai mulți bani dacă speli mașina mai des, decât dacă ai spăla-o la câteva luni.

Sunt mulți șoferi care se mândresc cu mașinile lor strălucitoare. Și pentru a le menține așa, unii merg chiar zilnic la spălătorie.

Alții, în schimb, sunt mai atenți cu bugetul personal și merg să-și spele mașina o dată la câteva luni.

Dar, britanicii au ajuns la o concluzie surprinzătoare.

Economisești mai mulți bani dacă speli mașina mai des

Curățarea regulată a mașinii va împiedica murdăria să se lipească de caroserie. În loc să faceți o curățare agresivă extremă, o dată la două luni, este recomandat să curățați regulat”, scriu britanicii de la The Car Expert.

Însă nici prea des nu e bine, pentru că vopseaua poate fi afectată de soluțiile chimice. La fel și tapiseria, în cazul celor care spală mașinile și la interior.

Dacă veți curăța mașina la fiecare două săptămâni, reduceți energia și timpul cheltuite pentru a îndepărta murdăria întărită. Curățarea interiorului mașinii previne, de asemenea, formarea petelor profunde și a mirosurilor neplăcute”, mai spun britanicii.

Un alt sfat, pentru cei care vor să aibă o mașină strălucitoare, este ca de fiecare dată, să stea cu mașina într-o zonă umbrită când o spală. Dacă mașina e în bătaia directă a soarelui, spuma sau soluțiile de curățare s-ar putea evapora mult mai repede.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide