Ce cred britanicii despre noua Dacia Spring? Criticată de specialiști, lăudată de șoferi – VIDEO

Autor: Radu Țuțulan 01 aug. 2023 Știri auto

Noua Dacia Spring naște deja controverse. Există persoane care nu o cred suficient de bună, dar există și șoferii care o laudă pentru raportul preț-calitate.

Prețul de pornire al Dacia Spring în Marea Britanie se așteaptă să fie în jur de 18.000 de lire (21.000 euro), cu aproape 5.000 de lire mai ieftină decât Smart EQ Fortwo, care are acum un preț de pornire de puțin peste 23.000 de lire (27.000 euro).

Ce cred specialiștii britanici despre Dacia Spring

Jurnaliștii publicației drivingelectric.com au ieșit cu noua Dacia Spring la un drive-test pentru a vedea ce oferă și cum se comportă micuța mașină electrică.

Primul aspect remarcat, desigur, a fost cel al prețului cu care se va vinde Spring în UK. Un mare plus față de toți ceilalți producători, mai ales că oferă o caroserie cu 5 uși și 4 locuri. Motorul, deși mic, oferă totuși până la 45 de cai putere, iar bateria de aproape 30 Kw, îi conferă o autonomie de aproximativ 200km. În plus, există și posibilitatea de încărcare rapidă completă în mai puțin de 60 de minute. Toate aceste aspecte s-au încadrat la plusuri.

Dar când au analizat interiorul, au constatat că totul este destul de înghesuit, poziția la volan nu este una comodă și nici nu poate fi ajustată prea mult, bordul și ușile au în componență un plastic ieftin, iar spațiul pe bancheta din spate este destul de mic pentru un adult. În opinia specialiștilor britanici, interiorul Dacia Spring este ieftin, se simte ieftin, arată ieftin.

”Foarte puține ajustări pot fi făcute volanului și scaunului șoferului, iar poziția la volan este cam ciudată, prea înaltă. Pare că întregul design interior a fost realizat fără niciun simț ergonomic. În mers, mașina se simte ca o cutie de conservă. Devine zgomotoasă de la 40-50 km/h. Pentru oraș este bună, are un motor bunicel, vizibilitate foarte bună, dimensiuni compacte, totul e în favoarea ei. Dar, direcția este lentă și ai nevoie de multe manevre când parchezi, ceea ce e enervant”, au scris specialiștii britanici despre Dacia Spring.

Un alt aspect care i-a deranjat pe specialiștii britanici a fost lipsa unui suport de pahare, considerând că Dacia Spring poate oferi mai multe pentru prețul de 17.000-19.000 de lire.

Ce cred șoferii despre Dacia Spring

După ce clipul a fost postat pe Youtube, numeroși proprietari de Spring sau persoane care vor să-și ia o mașină electrică ieftină decentă, au sărit în apărarea Dacia. Aceștia au lăsat numeroase comentarii în care-i critică pe specialiști și laudă Springul.

”Trăiesc în Franța și mi-am luat una (n.r. o Dacia Spring) acum trei săptămâni. Este fantastică și sunt foarte încântată de ea!”, a scris Trixie pe canalul de Youtube al publicației.

Un alt susținător al Dacia Spring a scris ”nu înțeleg cum puteți spune despre una dintre cele mai bine vândute mașini electrice din Europa că nu e bună”.

Mai multe doamne, care dețin o astfel de mașină, i-au replicat analistului care s-a plâns că nu e prea spațioasă că, ”pentru o persoană cu înălțimea obișnuită oferă suficient spațiu”.

Așadar, chiar dacă unii specialiști vor critica Dacia și vor evidenția minusurile de design și performanță ale Spring, în continuare clienții vor fi cei care vor decide dacă Dacia Spring este sau nu o mașină bună. Iar rezultatele de până acum plasează micuța mașină electrică printre cele mai bine vândute din Europa.

Video drive-test Drivingelectric:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captură video: Drivingelectric / Youtube


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide