Ediție specială pentru Seat Ibiza. Modelul aniversează 40 de ani

Autor: Ionuț Vîlciu 11 ian. 2024 Știri auto

Seat Ibiza aniversează 40 de existență în 2024, iar producătorul spaniol a prezentat o ediție specială pentru a marca această bornă.

Seat sărbătorește cea de-a 40-a aniversare a Ibiza, unul dintre cele mai populare modele ale mărcii, cu o ediție limitată numită. Numit după insula Ibiza, modelul subcompact a fost un jucător important în succesul companiei și a fost vândut în peste șase milioane de unități pe parcursul a 5 generații.

Ediția limitată „Anniversary” pentru Seat Ibiza va include echipamente și culori noi, precum și noi jante din aliaj și elemente de design. Exteriorul mașinii este vopsit în nuanța exclusivă Graphene Grey, iar jantele din aliaj de 18 inch sunt finisate în Cosmo Grey.

Seat Ibiza aniversează 40 de ani

Emblema „Anniversary Limited Edition” a fost gravată cu laser pe stâlpul B al mașinii. În interior, Ibiza primește scaune tip scoică, îmbrăcate în material, oferind ocupanților din față un plus de susținere laterală. Tot la interior regăsim și un nou finisaj mat din aluminiu pentru fețele de uși și consola centrală, precum și o emblemă „Anniversary” gravată pe ornamentul pragurilor.

„Succesul emblematicului Ibiza a însemnat că unele țări au recunoscut vehiculul chiar înaintea mărcii! Marca Seat are în prezent cea mai bună gamă de produse din istoria sa și este acum mai puternică ca niciodată”, a declarat CEO-ul Seat, Wayne Griffiths. „Odată cu provocarea de a se normaliza aprovizionarea semiconductorilor, vânzările au crescut cu 24% în 2023, ajungând la 288.400 de mașini livrate”, a mai adăugat el.

Cu toate acestea, Seat rămâne în umbra brandului Cupra, care atrage mai mulți clienți prin latura sa sportivă, chiar dacă mașinile vândute de Cupra oferă acum și motoare pe care le găseam pe modelele obișnuite din Grupul Volkswagen. De asemenea, zilele brandului sunt numărate, dat fiind faptul că a fost confirmată informația că Seat va fi înlocuit complet de Cupra, iar anumite modele vor fi asimilate sub noul brand.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Seat


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide