Ediție specială Volkswagen Golf R 333: viteză maximă de 270 km/h și un preț pe măsură

Autor: Adrian Somai 02 iun. 2023 Știri auto

În urmă cu o lună Volkswagen prezenta primele imagini oficiale cu Golf R 333 Limited Edition, iar acum facem cunoștință cu nou model ediție specială. Potrivit Carscoops, noul Volkswagen Golf R 333 este dotat cu un sistem performant de evacuare, etriere de frână vopsite cu albastru și capace negre pentru oglinzile laterale.

Silueta noului model ne era cunoscută în mare parte încă din urmă cu o lună, însă acum putem remarca ceva mai multe detalii interesante. Pentru exterior, germanii au ales o nuanță de culoare specială Lime Yellow Metallic în care să vopsească caroseria, noul model ediție limitată ieșind imediat în evidență. De asemenea, mai remarcăm câteva elemente laterale cu grafică specială și un set de jante cu dimensiuni de 19 inci echipate cu anvelope semi-slick.

La interior lucrurile sunt destul de simple, reprezentanții Volkswagen spunând că noul Golf R 333 va fi echipat cu toate dotările disponibile în acest moment în oferta constructorului german pentru modelul de clasă compactă.

Peste 70.000 de euro pentru un Golf R 333 Limited Edition

Din punct de vedere tehnic, germanii au mizat pe aceeași rețetă pe care o știm deja de la varianta aniversară Golf R 20 Years, lansată în urmă cu un an. Astfel, noul Golf R 333 va fi echipat cu o unitate pe benzină cu capacitate de 2.0 litri, capabilă să dezvolte 333 de cai putere și un cuplu maxim de 420 Nm. În aceste condiții, Golf R 333 promite o viteza maximă de 270 km/h și un sprint de la 0 la 100 km/h posibil de realizat în numai 4.6 secunde.

Noul Golf R 333 Limited Edition poate fi comandat începând de astăzi, iar livrările sunt programate să înceapă în această toamnă, în luna octombrie. Prețul este însă unul pe măsură, modelul ediție specială pornind în Germania de la 76.410 euro, cu toate taxele incluse.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide