Lucid Air, rivalul Tesla, va avea două noi versiuni entry-level

Autor: Adrian Somai 16 nov. 2022 Știri auto

Ediția din acest an a Salonului Auto de la Los Angeles aduce câteva noutăți importante din partea celor de la Lucid Motors, rivalul Tesla pe piața auto din Europa. Americanii au prezentat cu această ocazie două versiuni noi entry-level pentru modelul electric Air, singurul din gamă.

Cea mai accesibilă versiune se dovedește a fi Air Pure, echipată cu un propulsor format din două unități electrice, câte una amplasată pe fiecare punte. Sistemul poate livra 487 de cai putere, sprintul de la 0 la 96 km/h putând fi realizat în numai 3.8 secunde. Autonomia este punctul forte al modelelor Lucid Air, chiar și această versiune entry-level promițând o autonomie de 660 de kilometri. În plus, încărcarea necesară pentru parcurgerea unei distanțe de 320 de kilometri este posibilă în doar 15 minute la o stație de încărcare rapidă.

A doua versiune prezentată astăzi peste Ocean este Air Touring. Este echipată cu aceleași două motoare electrice despre care vorbeam mai devreme, însă puterea crește în acest caz la 628 de cai. În aceste condiții, accelerația de la 0 la 100 km/h este posibil de realizat în numai 3.4 secunde. Autonomia în cazul acestei versiuni este de 684 de kilometri. Potrivit americanilor, aceasta este și cea mai eficientă versiune dintre toate, cu un consum de 13.4 kWh/100 de kilometri.

Cât costă cele două versiuni noi ale Lucid Air

Lucid Air Pure este cea mai ieftină versiune a modelului electric de peste Ocean, urmând să aibă un preț de pornire de aproape 93.000 de euro. În 2023 însă, Lucid Motors va aduce pe piață o versiune și mai accesibilă din punct de vedere financiar, care va fi echipată cu o singură unitate electrică.

În cele din urmă, versiunea Lucid Air Touring urmează să aibă un preț de pornire de puțin peste 107.000 euro. Livrările noilor versiuni sunt programate să înceapă la sfârșitul acestui an.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lucid Motors


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide