Electrikhana: Ken Block entuziasmează la volanul unui Audi S1 Hoonitron 100% electric (VIDEO)

Autor: Adrian Somai 01 nov. 2022 Știri auto

Ken Block a lansat la sfârșitul lunii trecute multașteptatul Electrikhana, film în care unul dintre protagoniștii principali este automobilul Audi S1 Hoonitron. Este vorba, de fapt, despre un prototip 100% electric, inspirat de la un model legendar al mărcii și construit acum de divizia Audi Sport în Germania.

Un drift pe lângă faimosul Turn Eiffel, o săritură spectaculoasă de pe parcarea supraetajată a unui hotel învecinat sau donuts pe circuitul legendar din Le Mans, sub privirea legendarului Tom Kristensen, de 9 ori câștigător al legendarei curse de anduranță de la Le Mans – ingredientele perfecte pentru ca acest clip video de aproape zece minute să entuziasmeze pasionații auto din lumea întreagă. Cu un Audi S1 e-tron quattro Hoonitron, starul american a electrificat timp de mai multe zile paradisul jocurilor de noroc din deșertul Nevada, rezultatul fiind unul de-a dreptul spectaculos.

“Dezvoltarea unui prototip 100% electric conform cerințelor unice ale partenerului nostru Ken Block a reprezentat o mare provocare, cu adevărat incitantă. Întreaga echipă s-a descurcat extraordinar! Este minunat să putem vedea cum se prezintă „Vorsprung durch Technik” într-un mediu absolut nou”, a declarat Oliver Hoffmann, membru al Consiliului de Administrație în cadrul Audi AG.

Audi S1 Hoonitron este echipat cu două motoare electrice, un sistem de tracțiune integrală, o putere extraordinară și un șasiu din fibră de carbon. De asemenea, respectă pe deplin standardele de siguranță impuse de instanța superioară a motorsportului, FIA.

Nu a fost singurul automobil de renume din film

Audi Sport a dezvoltat un automobil unic, exclusiv pentru Ken Block. Caroseria sa, de care este responsabilă divizia Audi Design, amintește de legendarul Audi Sport quattro S1, cu care constructorul german a cucerit faimosul Pikes Peak. În etapa de dezvoltare a automobilului, Ken Block și echipa sa s-au implicat într-o colaborare strânsă cu departamentele Audi.

Lăsând la o parte acest S1 Hoonitron, filmul Electrikhana se mai poate mândri și cu alte secvențe scurte care au în prim plan alte modele de renume ale mărcii germane. Printre acestea se regăsesc Audi 90 IMSA GTO (1989), Audi 200 Trans Am (1988), Audi Sport quattro S1 Pikes Peak (1987), Audi quattro Gruppe B A2 (1984), precum și Audi R8 LMP și Audi R18 e-tron quattro, de la Le Mans.

VIDEO:

Sursa: Audi 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Audi Mediacenter


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide