Elon Musk a anunțat o nouă funcție pentru mașinile Tesla

Autor: ProMotor 06 mart. 2020 Știri auto
Elon Musk a anunțat o nouă funcție pentru mașinile Tesla

Funcția „summon” a mașinilor Tesla, care permite „chemarea” mașinii din locul de parcare, este deja cunoscută de multă lume. Acum, Elon Musk a anunțat o nouă funcție pentru mașinile Tesla, care se anunță mult mai folositoare decât Smart Summon. Vizionarul american a numit-o, într-o postare pe Twitter, „Reverse Smart Summon”. Iată despre ce este vorba.

Dacă Smart Summon îți aduce mașina din locul de parcare, Reverse Smart Summon face exact opsusul: asigură parcarea mașinii după ce ai coborât acolo unde aveai treabă. Cel puțin teoretic, această funcție se anunță cu extrem de folositoare, ajutându-i pe posesorii de mașini Tesla să economisească mult timp pe care altfel l-ar fi pierdut căutând un loc de parcare.

Imaginați-vă un scenariu foarte comun, în care trebuie să mergi să iei masa la prânz și e foarte aglomerat. Timpul este limitat, trebuie să te încadrezi în pauza de prânz, așa că trebuie să parchezi cât mai repede. Dar… durează un sfert de oră să găsești un loc de parcare. Cu reverse smart summon, acest gen de probleme ar putea deveni doar o amintire neplăcută.

Cel puțin în teorie, pentru că practica arată de multe ori diferit. În prezent, activarea funcției smart summon necesită un contact vizual cu mașina, iar șoferul trebuie să mențină apăsat un buton în aplicația Tesla pentru ca mașina să se miște, și asta destul de încet. În caz contrar, mașina se va opri. Chiar și în aceste condiții ideale, mașina mai poate greși unele manevre. În mod clar, dacă va trebui să urmărești mașina cum caută loc de parcare și manevrează, nu vei economisi deloc timp, mai ales dacă mașina se mișcă mai încet decât șoferul.

Totuși, Musk spune că mașinile Tesla avansează rapid, devenind mai inteligente. Cu rescrierea completă a codului funcției Autopilot, vom vedea și progrese semnificative în ceea ce privește funcțiile inteligente smart summon și reverse smart summon. Totuși, toate acestea s-ar putea să dureze destul de mult, Tesla nefiind renumită pentru devansarea termenelor. Cu patru ani în urmă, Musk promitea că mașinile Tesla vor putea călători distanțe mari pentru a-și întâlni propirteraul, putând chiar să se reîncarce autonom pe parcurs. Această capabilitate nu există însă nici în prezent.

sursa: Forbes

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Pixabay.com



Comentarii
Inchide