Elon Musk a făcut patru teste Covid în aceeaşi zi. Rezultatele au fost cel puțin bizare

Autor: ProMotor 14 nov. 2020 Știri auto
Elon Musk a făcut patru teste Covid în aceeaşi zi. Rezultatele au fost cel puțin bizare

Elon Musk, şeful Tesla, a anunţat joi că a efectuat patru teste Covid-19 şi a primit două rezultate pozitive şi două negative.

„Se întâmplă ceva extrem de bizar,” a scris el pe Twitter. ”Astăzi am fost testat pentru Covid de patru ori. Două teste au fost negative, iar două pozitive. Aceeaşi maşină, acelaşi test, aceeaşi asistentă”, a adăugat el, precizând că erau teste antigene, informează Mediafax.

Se pare că testul antigen este mai puţin precise

Această formă de testare are avantajul de a nu necesita analize de laborator şi de a da un rezultat în aproximativ în cincisprezece minute. Dar testele antigene sunt mai puţin precise decât aşa-numitele teste de diagnostic RT-PCR: primele identică proteinele virusului atunci când acestea din urmă îi detectează materialul genetic.

Musk explică pe contul său de Twitter că a simţit simptomele obişnuite ale unei răceali – frisoane uşoare, tuse şi febră uşoară. El intenţionează să facă teste RT-PCR la un alt laborator, ale cărui rezultate ar trebui să ajungă „în aproximativ 24 de ore.” Întrebat pe internet dacă acest lucru ar putea explica vârful cazurilor Covid-19 observate în prezent în Statele Unite, Musk a răspuns pur şi simplu: „dacă mi se întâmplă mie, trebuie să se întâmple şi altora”.

Musk a avut simptome de „răceală obișnuită”

Întrebat de un utilizator Twitter dacă prezintă simptome, Musk a răspuns că a avut simptomele unei “răceli obişnuite”, adăugând că nu a observat “nimic neobişnuit până acum”.

Compania Becton Dickinson a anunţat în septembrie că investighează rapoarte din centre de îngrijire pentru persoane vârstnice din Statele Unite conform cărora echipamentul de testare rapidă pentru coronavirus producea rezultate fals pozitive. Becton Dickinson nu a răspuns solicitării Reuters de a comenta subiectul.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide