Elon Musk a pierdut pentru scurt timp titlul de cel mai bogat om din lume

Autor: Adrian Somai 08 dec. 2022 Știri auto
Elon Musk a pierdut pentru scurt timp titlul de cel mai bogat om din lume

Elon Musk, CEO al Tesla și noul șef al Twitter, a pierdut titlul de cel mai bogat om din lume la mijlocul acestei săptămâni, fiind devansat în cursul zilei de miercuri de magnatul francez Bernard Arnault.

Deși încearcă mereu să dea impresia că toate lucrurile merg conform planurilor, Elon Musk are parte și de eșecuri. După ce a plătit incredibila sumă de 44 de miliarde de dolari pentru achiziționarea rețelei de socializare Twitter, Musk se confruntă cu probleme de ordin financiar și la Tesla.

Și asta pentru că valoarea acțiunilor pe care le deține în compania producătoare de mașini electrice a scăzut brusc în cursul zilei de miercuri, cu 4 procente, potrivit Nasdaq. Nu este prima dată când se întâmplă asta, valoarea acțiunilor scăzând puternic și după anunțul lui Elon Musk prin care își exprima dorința de a achiziționa platforma Twitter.

Averea netă a omului de afaceri a scăzut sub pragul de 200 de miliarde de euro la începutul acestei toamne, în luna noiembrie. Investitorii Tesla nu s-au declarat prea entuziasmați de ideea lui Musk de a se implica în achiziționarea Twitter, unii dintre ei luând decizia de a renunța la acțiunile pe care le aveau la Tesla.

Cine a preluat poziția de lider în topul celor mai bogați oameni din lume

Ca urmare a acestei scăderi bruște a valorii acțiunilor Tesla, Elon Musk a pierdut titlul de cel mai bogat om din lume, fiind devansat de omul de afaceri francez Bernard Arnault. Este CEO-ul grupului LVMH, grup din care fac parte numeroase branduri de lux cunoscute la nivel global, precum Luis Vuitton, având o avere personală de peste 180 de miliarde de euro.

Omul de afaceri fracez a profitat astfel de pe urma acestei situații și a devenit miercuri pentru scurt timp cel mai bogat om din întreaga lume. Bucuria nu a durat însă mult, șeful grupului LVMH revenind nu după foarte mult pe poziția a doua a clasamentului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide