Elon Musk a prezentat tunelul subteran destinat transportului urban – VIDEO

Autor: Adrian Popa 19 dec. 2018 Știri auto

Faimosul antreprenor american Elon Musk, fondatorul companiilor de automobile Tesla şi de rachete spaţiale SpaceX, a prezentat marţi seara un tunel subteran destinat să schimbe transportul urban prin evitarea ambuteiajelor, scrie Mediafax

Inauguarea primei etape a tehnologiei revoluţionare, care a costat nu mai puţin de 10 milioane de dolari, a avut loc în apropiere de Los Angeles.

Musk şi compania sa, Boring Company, au oferit demonstraţii jurnaliştilor prezenţi la inaugurare. Călătoriile s-au desfăşurat la bordul unor maşini modificate Tesla Model X SUV şi au atins o viteză de 65 kilometri pe oră pe o distanţă de la 1,8 kilometri. Automobilele sunt echipate cu roţi laterale şi circulă prin tunelul care are un diametru de 3,65 metri.

„Pentru doar 200 până la 300 de dolari” orice autoturism electric sau autonom poate fi echipat cu astfel de roţi, care sunt similare cu stabilizatoarele unui biciclete. Astfel un vehicul normal poate călători cu mare viteză printr-un tunel asemănător, a spus Musk.

Miliardarul american a afirmat într-o conferinţă de presă că „singura modalitate pentru a scăpa de problema ambuteiajelor este să trecem la 3D.” Musk a subliniat că acesta este doar primul pas spre dezvoltarea unei reţele de transport de mare viteză prin subsolul oraşului Los Angeles. În timp, vehiculele ar urma să călătorească cu o viteză de până la 250 kilometri pe oră.

Accesul la viitoarele tuneluri ar urmă să se facă de la suprafaţă, prin intermediul unor ascensoare sau rampe, şi ar da startul unei noi ere pentru transportul urban de mare viteză.

Articol scris de Ioana Scholler

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide