Elon Musk cumpără Twitter. Americanul a ajuns la un acord pentru a cumpăra Twitter pentru 44 de mld. de dolari

Autor: Marius Vișan 26 apr. 2022 Știri auto
Elon Musk cumpără Twitter. Americanul a ajuns la un acord pentru a cumpăra Twitter pentru 44 de mld. de dolari

Elon Musk ajunge la un acord pentru a cumpăra Twitter cu fabuloasa sumă de 44 de miliarde de dolari.

Luni, 25 aprilie, consiliul de administrație al Twitter a acceptat o ofertă de preluare de 44 de miliarde de dolari din partea miliardarului Elon Musk.

Musk, care a făcut oferta șocantă în urmă cu mai puțin de două săptămâni, a declarat că Twitter are un „potențial extraordinar” pe care îl va debloca.

De asemenea, el a cerut o serie de schimbări, de la relaxarea restricțiilor privind conținutul său până la eradicarea conturilor false.

Twitter a respins inițial oferta Musk, dar acum va cere acționarilor să voteze pentru aprobarea tranzacției

Potrivit revistei Forbes, Musk este cea mai bogată persoană din lume, cu o avere netă estimată la 273,6 miliarde de dolari, datorată în mare parte acționariatului său la producătorul de vehicule electrice Tesla, pe care îl conduce. El conduce, de asemenea, firma aerospațială SpaceX.

”Libertatea de exprimare este piatra de temelie a unei democrații funcționale, iar Twitter este agora digitală în care sunt dezbătute chestiuni vitale pentru viitorul omenirii”, a declarat Musk într-o declarație în care a anunțat acordul.

”De asemenea, vreau să fac Twitter mai bun ca niciodată, îmbunătățind produsul cu noi caracteristici, făcând algoritmii open source pentru a crește încrederea…”, a mai adăugat el, informează bbc.com

”Twitter are un potențial extraordinar – aștept cu nerăbdare să lucrez cu compania și cu comunitatea de utilizatori pentru a-l debloca”.

Elon Musk are peste 80 de milioane de urmăritori pe Twitter, dar și un trecut controversat pe această platformă.

În anul 2018, autoritățile de reglementare financiară din SUA l-au acuzat că i-a indus în eroare pe investitorii Tesla cu tweet-urile sale. Aceste acuzații ar fi fost soluționate printr-o înțelegere de 40 de milioane de dolari, acuzații pe care Musk continuă să le nege.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide