Elon Musk devine unul dintre cei mai importanţi acţionari ai Twitter

Autor: Cristian Gubandru 05 apr. 2022 Știri auto
Elon Musk devine unul dintre cei mai importanţi acţionari ai Twitter

Elon Musk, CEO-ul Tesla, a achiziționat o participație uriașă la Twitter, devenind unul dintre cei mai importanţi acţionari, la scurt timp după ce a criticat compania pentru ceea ce a spus că este eșecul acesteia de a susține principiile libertății de exprimare. Musk a acumulat o participaţie de 9,2% la platforma de socializare Twitter.

Miliardarul american deţine, prin Elon Musk Revocable Trust, un pachet de 73.486.938 acţiuni ordinare la Twitter, care pe baza preţului de vineri la închidere aveau o valoare de 2,9 miliarde de dolari.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Achiziția vine la mai puțin de două săptămâni după ce Musk a criticat compania, interogând oamenii de pe Twitter dacă aderă la principiile libertății de exprimare. „Având în vedere că Twitter servește de facto drept piață publică a orașului, nerespectarea principiilor libertății de exprimare subminează în mod fundamental democrația”, a scris Musk pe Twitter. „Ce ar trebui făcut?”

La sfârșitul lunii trecute, Musk a mai spus că are în vedere construirea unei noi platforme de socializare. Musk este un utilizator frecvent al Twitter, are peste 80 de milioane de urmăritori pe platformă.

Musk are o avere estimată de Bloomberg la peste 300 de miliarde de dolari. Omul de afaceri este fondatorul companiei SpaceX, Neuralink și The Boring Company.

Sursa: CNBC

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide