Elon Musk, primul om din lume care pierde 200 de miliarde într-un an

Autor: Adrian Somai 04 ian. 2023 Știri auto

Problemele nu se mai termină pentru Elon Musk, CEO-ul Tesla pierzând aproape 200 de miliarde de euro din noiembrie 2021 și până astăzi. Astfel, omul de afaceri devine prima persoană din istorie care pierde o sumă atât de mare într-un timp atât de scurt.

În toamna anului 2021, în luna noiembrie mai exact, averea lui Elon Musk era cotată la aproximativ 340 de miliarde, ocazie cu care a fost numit în mai multe rânduri cel mai bogat om de pe întreaga planetă. Musk a trecut printr-o serie întreagă de probleme și scandaluri pe parcursul anului ce tocmai s-a încheiat, averea sa scăzând până la aproximativ 137 de miliarde, potrivit Independent.

În condițiile unei scăderi atât de semnificative a averii, Elon Musk nu mai este nici cel mai bogat om al planetei la această oră. Locul i-a fost luat de președintele mărcii franceze de lifestyle Louis Vuitton, Bernard Arnault, care se poate lăuda la această oră cu o avere estimată la 162 de miliarde.

Acțiunile Tesla au scăzut semnificativ după preluarea Twitter

Șeful Tesla a ținut mereu prima pagină a publicațiilor media, însă lucrurile s-au înrăutățit pentru el după preluarea Twitter. Musk a plătit peste 40 de miliarde de euro pentru platforma de socializare, o sumă fără precedent care a surprins pe mulți. Inclusiv pe acționarii Tesla, drept pentru care valoarea acțiunilor constructorului american de mașini electrice a scăzut semnificativ.

În ciuda recordului de livrări atins de Tesla în ultimul trimestru al anului, acțiunile producătorului auto au scăzut cu 44% în ultima lună a anului. Per total, în 2022, acțiunile Tesla s-au depreciat cu 65%. Musk nu pare a fi însă atât de îngrijorat de ceea ce se întâmplă, transmițându-le recent și angajaților săi un mesaj prin care îi indemna să nu bage în seamă “nebunia pieței bursiere”. Mai mult, pe termen lung, Elon Musk spune că Tesla va deveni cel mai valoroasă companie din întreaga lume.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide