Elon Musk spune care va fi cea mai bine vândută mașină electrică

Autor: Marius Vișan acum 2 luni Știri auto

Tesla Model Y este cel mai popular automobil electric nou din Europa. Potrivit șefului Tesla, Elon Musk, Model Y va deveni în curând cel mai bine vândut vehicul electric din lume.

Tesla a dat deja lovitura cu Model 3, iar Model Y se descurcă foarte bine. Fratele mai mare al lui Model 3 a înregistrat aproximativ 17.000 de unități vândute în Europa în luna iunie, devenind astfel cea mai populară mașină electrică din Europa în această lună.

Dacă fabricile Tesla din Texas și unitatea de producție europeană de lângă Berlin vor funcționa la capacitate maximă, Musk crede că Model Y ar putea deveni cea mai bine vândută mașină electrică din lume anul viitor. Directorul executiv a declarat acest lucru în timpul adunării anuale a acționarilor. În aceste două unități de producție, Tesla se concentrează în prezent pe construirea lui Model Y.

Tesla Model Y va fi cea mai bine vândută mașină electrică

Potrivit lui Musk, Tesla Model Y chiar devine rapid cea mai bine vândută mașină la nivel mondial, nu doar cel mai bine vândut EV.

În 2021, Toyota RAV4 a fost cea mai bine vândută mașină din lume, cu 1.132.000 de unități vândute. Musk recunoaște că mai este încă ”multă muncă de făcut și probleme de eliminat” pentru a rezolva dificultățile cu care se confruntă în prezent, inclusiv în lanțul de aprovizionare.

Tesla Model Y este un crossover electric dezvăluit în martie 2019. Se bazează pe platforma sedanului Model 3. Modelul Y împarte aproximativ 75% din piesele sale cu Tesla Model 3, care include un design interior similar. Modelul Y oferă opțional scaune pe al treilea rând pentru o capacitate de șapte pasageri.


Sursa foto: Tesla.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide