Șoferul unui Tesla Model Y s-a salvat în ultima clipă din mașina cuprinsă de flăcări (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 26 mai 2022 Știri auto

Un canadian din Vancouver, proprietarul unui Tesla Model Y, a trăit o experiență înspăimântătoare, fiind la un pas de moarte. În timp ce staționa la un semafor, mașina sa electrică a luat foc din senin. Șoferul a rămas blocat în interior pentru câteva momente și doar datorită prezenței de spirit a reușit să se salveze.

Proprietarul s-a salvat după ce a fost nevoit să spargă geamul

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Canadianul, pe numele său, Jamil Jutha, își cumpărase în urmă cu doar opt luni un Tesla Model Y. Într-o dimineață, în timp ce se deplasa către serviciu, mașina sa a s-a oprit brusc, iar toată electronica a fost dată peste cap. În acel moment, ușile și geamurile nu mai puteau fi deschise, Jutha rămânând, practic, captiv în propria mașină.

Panica s-a instalat în momentul în care prin gurile de ventilație a început să pătrundă în habitaclu un fum dens. Dând dovadă de prezență de spirit, șoferul a început să lovească cu piciorul geamul din stânga pe care a reușit să-l spargă și, astfel, să se salveze. Din fericire, în mașină nu se mai afla nimeni.

Bărbatul a sunat imediat la numărul de urgență, în timp ce un grup de muncitori care lucrau pe acea stradă au ajutat la degajarea zonei din jurul mașinii cuprinsă de flăcări. Pompierii sosiți la fața locului au avut nevoie de aproximativ cinci minute pentru a stinge incendiul.

https://www.youtube.com/watch?v=IgZf-auOZxI&t=2s

Cum se deschid ușile la o Tesla în situații de urgență?

Proprietarul spune că protocolul în astfel de situații de urgență pentru deschiderea ușilor nu este intuitiv. De aceea, îi sfătuiește pe toți proprietarii de mașini Tesla să se documenteze cu privire la procedura pe care trebuie să o urmeze în cazul în care li se întâmplă același lucru. În cazul de față, se pare că respectiva manetă nu a putut fi folosită de Jamil Jutha, care a fost nevoit să spargă geamul.

Atunci când Tesla rămâne fără curent, butonul de deschidere a portierei nu mai funcționează. Modelele electrice americane sunt prevăzute, însă, cu un sistem de deschidere a ușii în caz de urgență. Astfel, întregul panoul de comenzi de pe ușă devine o pârghie de care se poate trage pentru a deschide portiera în situații de urgență.

De altfel, un tutorial care te învață cum să procedezi în astfel de situații este disponibil în mediul online și durează aproximativ 45 de secunde și vi-l prezentăm mai jos.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Capturi video YouTube


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide