Elveția ia în considerare interdicții de circulație pentru mașinile electrice

Autor: Marius Vișan 06 dec. 2022 Știri auto

Elveția ar putea interzice utilizarea vehiculelor electrice în această iarnă. De asemenea, oficialii guvernamentali încep să se pregătească pentru o criză energetică în timpul lunilor de iarnă care urmează.

Oficialii elvețieni au elaborat propuneri de urgență care să restricționeze utilizarea energiei electrice în cazul în care situația se va înrăutăți în această iarnă, scrie Foxbusiness.com.

În Elveția există o mare îngrijorare cu privire la o penurie de energie electrică. Deși țara generează o mare parte din curentul electric din hidroenergie, depinde, de asemenea, de importurile de electricitate din Germania și Franța. Pentru a evita o pană de curent mașinile electrice ar putea fi, de asemenea, afectate de restricții. Elveția va lua pe 12 decembrie o decizie cu privire la un proiect de „Ordonanță privind restricțiile și interdicțiile de utilizare a energiei electrice”.

„Utilizarea mașinilor electrice este permisă doar pentru deplasările absolut necesare (de exemplu, pentru deplasarea la serviciu, cumpărături, vizite la medic, participarea la evenimente religioase, participarea la întâlniri în instanță)” în cazul unei penurii de energie electrică de Nivel 3, se arată în proiect.

Elveția plănuiește o limitare a vitezei la 100 km/h în loc de 120 km/h pentru mașinile electrice

Se urmărește limitarea vitezei pe drumurile naționale la 100 km/h. Pe măsură ce numărul mașinilor electrice este în continuă creștere în Elveția, la fel și potențialul de economisire, care poate fi pus în aplicare cu ajutorul unei limitări a vitezei, se arată în proiect.

Totuși, înainte ca situația de urgență energetică să ajungă la acest nivel, alte măsuri vor fi puse în aplicare. Gospodăriile vor trebui să limiteze temperatura apei din mașinile de spălat la 40° C, ar urma să fie interzise suflantele de frunze, încălzitoarele pentru terasă dar și încălzitoarele pentru telescaune.

Măsurile se află doar în stadiul de proiect. În cazul în care ar avea loc o penurie reală de energie electrică, măsurile ar fi reajustate și abia atunci ar intra în vigoare ordonanța.

Cu toate acestea, este o măsură semnificativă, deoarece ar putea face din Elveția prima țară care impune restricții de circulație pentru vehiculele electrice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide