Toyota plănuiește să lanseze cinci modele electrice bZ până în 2026

Autor: Ionuț Vîlciu 05 dec. 2022 Știri auto

Toyota a anunțat că va lansa cinci noi modele complet electrice în Europa sub brandul bZ până în 2026. Ele se vor alătura SUV-ului Toyota bZ4X.

Noul concept Toyota bZ Compact SUV și-a făcut debutul european la Bruxelles, oferind o privire asupra a ceea ce ar putea fi viitorul gamei bZ de la Toyota. Acesta a avut parte de premiera mondială cu puțin timp în urmă, în luna noiembrie a acestui an. Studiul de design prefigurează un vehicul electric de serie, care va fi poziționat în segmentul SUV-urilor compacte.

Conceptul Toyota bZ Compact SUV a fost proiectat în Europa de Toyota European Design and Development în Franța ca un vehicul complet electric. Mașina are un design asemănător cu cel văzut pe bZ4X, dar cu ceva influențe de la SUV-ul compact C-HR.

Același stil se extinde la interior. Echipa de proiectare a inclus câteva elemente ecologice, cum ar fi scaune realizate din materiale vegetale și reciclate pentru a urma tema Beyond Zero. Un asistent personal al mașinii conectează șoferul și pasagerii cu vehiculul prin semnale de iluminare audio și vizuale care se deplasează în cabină, răspunzând solicitărilor sau comenzilor din partea pasagerilor din față sau din spate.

Toyota continuă să aducă SUV-uri noi în piață

Pe lângă acest concept, Toyota a prezentat și conceptul C-HR Prologue. Acest concept reprezintă o versiune apropiată de cea care va intra în serie și care va fi a doua generație a SUV-ului C-HR.

Designul păstrează elemente ale actualei generații, forma rămânând destul asemănătoare. Deocamdată, Toyota nu ne-a oferit detalii tehnice despre legate de acest concept care prefigurează viitoarea generație a lui C-HR. Cu toate acestea, producătorul japonez a spus că noul model va avea atât variante cu sistem de propulsie full-hybrid, cât și cu unul de tip plug-in hybrid ce se poate încărca de la priză.

Noua generație a Toyotei C-HR ar urma să debuteze în 2023.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide