Pățania unui proprietar de Dacia Spring. Nu a putut încărca mașina după ce a trecut printr-o baltă – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 24 nov. 2022 Știri auto

Un posesor de Dacia Spring nu a mai putut să își încarce mașina. Acest lucru a survenit după ce a trecut cu viteză printr-o baltă de apă.

Dacia Spring este cel mai popular automobil electric din România. În primele 10 luni ale acestui an, mica mașină electrică de la Dacia s-a vândut mai bine decât oricare altă mașină electrică.

Este o alternativă bună pentru oraș mulțumită dimensiunilor compacte. Nu este cea mai performantă mașină din lume cu puterea sa de 45 de cai, dar oferă mobilitate electrică accesibilă.

Astăzi ne vom concentra pe povestea unui proprietar care a trăit o experiență nu foarte plăcută.

Dacia Spring – Probleme cu încărcarea din cauza apei: „Încărcare baterie imposibilă”

Proprietarul Daciei cu probleme, Marcel Banu, ne-a furnizat două materiale video în care prezintă problema cu care s-a confruntat mașina sa. În primul dintre acestea, el se află la interiorul mașinii și putem vedea instrumentarul de bord. Pe acesta este afișată o eroare referitoare la încărcarea mașinii. Mașina afișează intermitent mesajul „Încărcare baterie imposibilă”, bateria neputând primi curent electric.

În cel de-al doilea material video, proprietarul a deschis capota mașinii pentru a vedea ce se întâmplă. El a descoperit că întregul compartiment motor era acoperit cu apă. Toate cablurile și conexiunile electrice erau ude. Se pare că acest lucru a cauzat imposibilitatea de încărcare a bateriei, punând mașina într-o stare de avarie.

Conform spuselor proprietarului, acest lucru s-a întâmplat după ce a trecut cu viteză printr-o baltă. Din cauza trecerii cu viteză prin apă, componentele electrice aflate în compartimentul motor au fost împroșcate cu apă, iar acest lucru l-a lăsat fără posibilitatea de a încărca mașina.

VIDEO

Apa este un inamic pentru orice sistem electric, iar mașinile electrice sunt expuse constant la intemperii. Unele au componente mai bine izolate decât altele, dar cel mai bine este să evităm zonele cu multă apă acumulată. Nu doar că apa poate avaria unele componente, dar poate interveni fenomenul de acvaplanare, lucru care poate destabiliza mașina, ducând la posibile accidente.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Foto: Dacia.ro, Captură Video - Marcel Banu


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide