Volkswagen contribuie la construirea celei mai mari rețele de stații de încărcare din Italia

Autor: Ionuț Vîlciu 14 dec. 2022 Știri auto

Enel X Way și Volkswagen lansează joint venture-ul Ewiva. Parteneriatul dintre cele două companii are ca țel crearea celei mai mari rețele de încărcare din Italia.

Enel X Way, compania Grupului Enel dedicată mobilității electrice, și Grupul Volkswagen au anunțat lansarea Ewiva, un joint venture deținut în mod egal, care își propune să accelereze adoptarea mobilității electrice în Italia, promovând implementarea unei rețele de încărcare de mare putere în toată țara. Anunțul și deschiderea oficială a primei stații de încărcare Ewiva la Roma marchează continuarea cooperării dintre Grupul Enel și Volkswagen pentru a oferi un ecosistem complet de mobilitate electrică în Italia.

Thomas Schmall, membru al Consiliului de Administrație al Grupului Volkswagen pentru Tehnologie și CEO Volkswagen Group Components, a declarat: „Extinderea infrastructurii de încărcare joacă un rol cheie în succesul mașinilor electrice. Enel și Volkswagen, doi parteneri puternici din diferite industrii, și-au unit acum forțele pentru a aborda această sarcină într-o manieră țintită, promovând astfel mobilitatea electrică în Italia.”

Enel și Volkswagen construiesc cea mai mare rețea de încărcare din Italia

Ewiva implementează deja cea mai mare rețea de încărcare ultra-rapidă din Italia, cu 750 de puncte, dintre care, în prezent, unele în proces de activare, în 233 de locuri, adăugându-se celor aproximativ 17.000 de puncte de încărcare operate de Enel X Way. Acest joint venture se așteaptă să aibă puncte de încărcare în 500 de locuri în total până la sfârșitul anului 2023, cu scopul de a ajunge la 3.000 de puncte de încărcare, fiecare cu până la 350 kW și alimentat cu energie 100% regenerabilă, până în 2025. În total, Ewiva va opera peste 800 de puncte situate în centrul orașelor, zonele suburbane și pe drumurile principale folosite de navetiști și turiști. Șoferii de vehicule electrice de orice tip, de la toți producătorii, pot beneficia, astfel, de rețeaua de încărcare de mare putere.

Ewiva a fost lansată pe 13 decembrie la Roma, cu ocazia inaugurării primei sale stații de reîncărcare premium din Via Flaminia 871, care dispune de un spațiu deschis tuturor clienților, cu 14 puncte de încărcare ultra-rapide, fiecare cu până la 300 kW.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide