Englezii nu se mai satură de Ford Puma. 30% dintre modelele fabricate la Craiova sunt exportate în Marea Britanie

Autor: Ionuț Vîlciu 11 nov. 2023 Știri auto

Ford Puma este cel mai vândut automobil pe piața din Marea Britanie. Crossover-ul produs la Craiova se bucură de cifre de vânzări foarte bune de vânzări în Regatul Unit.

Ford Puma este un model foarte apreciat în Marea Britanie, atât de apreciat încât peste 30% din producția totală de mașini a uzinei din Craiova este exportată în Regatul Unit. Potrivit Profit.ro, Mașinile produse în România se mențin pe lista de preferințe a britanicilor, în acest an, cu un lider absolut în modelul Ford Puma, produs la Craiova.

De la începutul anului și până în prezent, Ford Puma a fost vândut pe piața din Marea Britanie în 42.135 de exemplare. Modelul produs la Craiova s-a impus categoric în postura de lider, iar în luna octombrie a fost comercializat în 4.824 de exemplare. Mașina de pe a doua treaptă a podiumului, Nissan Qashqai, a fost vândută în aceeași perioadă în doar 34.952 de unități.

Ford Puma, construit la Craiova, este lider la vânzări pe piața din Anglia

Popularul Vauxhall Corsa, care a fost pentru o perioadă bună de timp cea mai vândută mașină pe piața din Marea Britanie, a fost comercializată pe primele 10 luni din 2023 în 33.641 de exemplare.

Și Dacia reușește să-și mențină vânzările la un nivel consistent pe piața britanică, chiar dacă creșterile mari din lunile anterioare au încetinit. Cu un volum de 1.843 de unități vândute în octombrie, și o creștere de 3,95%, producătorul de la Mioveni a avut o cotă de piață de 1,32% și a ajuns la un volum total de 23.299 unități de la începutul anului.

Vânzările de autoturisme din Marea Britanie le-au depășit pe cele din 2019, în octombrie, cu 153.529 unități, cu 14,3% mai multe decât anul trecut, situație care marchează ieșirea din lista lungă de crize care au urmat ieșirii din Uniunea Europeană.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide