ENYAQ IV a intrat în configuratorul Skoda. Cât costă pe piața din România?

Autor: Marius Vișan 04 feb. 2021 Știri auto

La începutul lunii septembrie 2020 Skoda a prezentat modelul electric ENYAQ IV. De curând, el a ajuns și în configuratorul din România. La noi în țară sunt disponibile două versiuni ENYAQ iV 60 și ENYAQ iV 80.

Skoda ENYAQ IV a ajuns în configuratorul de pe site-ul din România

-Prima variantă, ENYAQ IV 60 vine cu o baterie de o înaltă tensiune cu o capacitate de 62 kWh și are un motor de 70 kW (180 CP). Autonomia anunțată este de 390 de km cu o singură încărcare. Prețul de pornire este de 38.360 de euro.

-A doua versiune, ENYAQ IV 80 dispune de o baterie de 82 de kWh și un motor electric cu o putere de 70 kW (204 CP). Autonomia este de 510 km. Aceasta versiune costă 44.661 de euro.

Skoda ENYAQ IV este primul automobil Skoda din producția de serie bazat pe sistemul modular de electrificare (MEB) al Grupului Volkswagen și unul dintre modelele din seria viitoare de peste 10 modele electrice pe care Skoda le va lansa în cadrul brand-ului său iV până la finele anului 2022.

Până în 2025, Skoda estimează că modelele sale pur electrice și cele hibride plug-in vor totaliza 25% din vânzările sale. Marca va investi miliarde de euro în dezvoltarea modelelor sale electrice și într-un ecosistem de ansamblu interconectat pentru soluții de mobilitate moderne și prietenoase cu mediul.

Skoda Enyaq iV, producție sustenabilă

Bazat pe platforma MEB a Volkswagen Group, SUV-ul este oferit cu tracțiune spate sau integrală, trei dimensiuni ale bateriei, cinci variante de putere și o opțiune cu încărcare rapidă. În cea mai generoasă specificație, Skoda ENYAQ IV promite o autonomie de conducere de până la 510 km. Modelul de vârf va fi ENYAQ IV RS cu o putere totală de 306 CP, ceea ce îi va permite să sprinteze de la 0 la 100 km / h în 6,2 secunde.

În decembrie 2020, Skoda Enyaq iV a intrat în producție. Este primul SUV electric al companiei cu sediul la Mlada Boleslav. Cehii anticipează că până la 350 de unități vor ieși zilnic pe porțile uzinei în care se mai construiesc Octavia și Karoq.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide