Skoda Enyaq iV a intrat în producție. Când poți să comanzi primul SUV electric al companiei?

Autor: Promotor 25 nov. 2020 Știri auto

Skoda Enyaq iV a intrat în producție. Este primul SUV electric al companiei cu sediul la Mlada Boleslav. Cehii anticipează că până la 350 de unități vor ieși zilnic pe porțile uzinei în care se mai construiesc Octavia și Karoq.

GALERIE FOTO

Noua Skoda Enyaq iV are la bază platforma modulară MEB, dezvoltată de Grupul Volkswagen. SUV-ul este primul model Skoda proiectat exclusiv ca model electric. Astfel, producția presupne procedee complet diferite față de cele utilizate în cazul mașinilor cu propulsie convențională.

32 de milioane de euro a investit Skoda în centrul de producție de la Mlada Boleslav pentru a permite construirea modelelor care au la bază platformele MEB și MQB pe aceeași linie de asamblare. Producătorul a adaptat clădirea uzinei și a reproiectat tehnologiile utilizate pentru transportarea componentelor. Skoda a pus în aplicare și măsuri de siguranță suplimentare în zona în care se manevrează bateriile vehiculului electric și a instalat acolo camere cu termoviziune. Acestea monitorizează temperatura și declanșează automat o alarmă în cazul în care aceasta crește.

Cehii speră ca zilnic să fie construite acolo până la 350 de unități Enyaq iV, Octavia și Karoq.

Skoda Enyaq iV, producție sustenabilă

Noua Skoda Enyaq iV este disponibilă cu trei baterii și în cinci versiuni. Cele două versiuni de top sunt echipate cu două motoare electrice, cel de-al doilea fiind amplasat pe puntea față. În funcție de bateria aleasă, acestea pot ajunge la o autonomie de până la 536 de kilometri în ciclul de testare WLTP.

Pentru cabina modelului electric, Skoda folosește materiale eco, precum lâna și pielea vopsită cu extracte natural.

Enyaq iV este și primul model de la Skoda care este echipat cu Head-up Display cu realitate augmentată.

Skoda a instruit peste 16.000 de angajați, colaboratori și furnizori, pentru ca aceștia să fie capabili să lucreze în domeniul electromobilității la cel mai înalt nivel.

Clienții vor putea comanda mașina începând cu prima parte a anului viitor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide