Enyaq iV, primul SUV electric Skoda, a câștigat al 16-lea premiu Red Dot pentru marca din Cehia – VIDEO

Autor: Marius Vișan 30 apr. 2021 Știri auto

Modelul electric Enyaq iV iV a impresionat juriul cu limbajul său de design expresiv. Luminile opționale Crystal Face de la grila radiatorului au atras cel mai mult atenția.

Pentru primul său SUV electric, producătorul de automobile ceh oferă opțional și noile lumini Crystal Face. Acestea sunt compuse din 131 de LED-uri ce iluminează grila radiatorului. În combinație cu funcția animată Coming Home/Leaving Home, Crystal Face crească un efect cu adevărat unic.

Luminile opționale Crystal Face de la grila lui Enyaq iV creează un look unic

Totodată, Enyaq iV redefinește și standardele pentru interiorul automobilului,  cu spațiul extrem de generos. Spațiul oferit se ridică la nivelul modelului Kodiaq, în ciuda faptului că SUV-ul electric este mai scurt chiar decât compacta Octavia. Liniile de echipare tradiționale au fost înlocuite cu opțiunile Design Selections, ce reflectă în manieră de bun gust mediile contemporane de locuit.

Intră în GALERIA FOTO

Opțiunea Loft, de pildă, este inspirată din apartamentele familiilor moderne, iar Lodge se caracterizează prin materialele deosebit de sustenabile, pe când Lounge combină caracterul sofisticat cu exclusivitatea.

În ceea ce privește conectivitatea, SUV-ul oferă un display cu diagonala de 13 inchi și un head-up display ce include și funcții de realitate augmentată, precum și funcția ce permite manevre de parcare controlate de la distanță din aplicația MyŠkoda. Oferind o autonomie de peste 520 de kilometri conform ciclului WLTP, Enyaq iV permite parcurgerea rutelor zilnice uzuale, fără emisii locale.

Red Dot Awards este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai renumite competiții de design din lume, fiind dovada și simbolul calității excelente a designului de produs Juriul internațional compus din jurnaliști de specialitate independenți, designeri și cadre universitare de specialitate.

Anul acesta, la a 66-a ediție Red Dot Awards, experții au testat, discutat și evaluat aproximativ 7.800 de produse din circa 60 de țări. Ei au acordat o atenție specială criteriilor precum inovația, calitatea formelor, funcționalitatea, durabilitatea și sustenabilitatea ecologică.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide