EQXX Concept: un nou teaser cu cel mai eficient Mercedes-Benz produs vreodată

Autor: Mihai Morcovescu 16 dec. 2021 Știri auto

Oficialii de la Mercedes-Benz a dezvăluit primul teaser oficial cu conceptul de vehicul electric denumit Vision EQXX. Premiera mondială digitală a prototipului va avea loc pe data de 3 ianuarie 2022.

Constructorul din Stuttgart descrie acest electromobil ca fiind cel mai eficient vehicul produs vreodată de producătorul german.Conform informațiilor oficiale, EQXX va avea o autonomie de 1.000 de kilometri.

Coeficient aerodinamic de 0,19?

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Teaserul dezvăluie silueta aerodinamică al lui EQXX de coupé cu patru uși cu o linie foarte plonjată a acoperișului. Aceasta amintește de prototipul Mercedes-Benz IAA prezentat în 2015.

De aceea, nu este exclus ca noul concept-car al germanilor să aibă un coeficient aerodinamic Cx foarte apropiat de valoarea de 0,19 pe care a avut-o conceptul din urmă cu șase ani.

Dezvoltat de specialiștii diviziei de performanță AMG, prototipul de cercetare definit de software va primi baterii mai performante decât cele de pe sedanul cu zero emisii EQS (densitate mai mare cu 20%).

Este de așteptat ca Mercedes-Benz să mai publice și alte imagini teaser până la debutul programat pe 3 ianuarie 2022. Prezentarea va avea loc pe platforma digitală „Mercedes me”. Ulterior, EQXX va fi vedeta standului producătorului german de la Salonul Auto de la Las Vegas.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide