Este oficial, facelift-ul pentru Tesla Model Y nu va fi lansat în 2024

Autor: Ionuț Vîlciu 14 feb. 2024 Știri auto

Tesla a anunțat oficial că facelift-ul pentru Model Y nu va fi lansat în 2024. Așteptarea pentru „Juniper” continuă.

Anul trecut, mai multe voci spuneau că Tesla Model Y facelift, nume de cod „Juniper”, va fi lansată în decursul anului 2024. Din păcate pentru cei ce așteptau această actualizare, Tesla a venit cu un comunicat oficial, prin care anunță că actualizarea pentru cel mai popular model al său nu va fi lansată anul acesta.

Tesla Model Y a fost cea mai vândută mașină la nivel global, în decursul anului trecut, astfel că un update este perfect logic pentru SUV-ul electric al producătorului american. Potrivit Carscoops, mașina ar urma să primească modificări estetice subtile, asemenea actualizării lui Model 3, un interior revizuit și mai multă autonomie.

Tesla Model Y facelift nu va fi lansat anul acesta

Clienții ce așteptau acest update vor avea de așteptat până cel puțin în 2025, conform unei postări făcute pe X de @teslascope. Se pare că Tesla a trimis consilierilor săi de livrare un comunicat pentru clienții care întrebau despre actualizarea modelului electric.

„Am auzit feedbackul dvs. precum că unii clienți așteaptă să plaseze comanda Model Y, deoarece anticipează o reîmprospătare similară cu Modelul 3”, se arată în declarația ce poartă titlul Model Y Refresh Talking Points. „Este important să comunicăm în mod transparent că nu există nicio actualizare pentru Model Y care va fi lansată anul acesta”.

Cu toate că transparența de care dă dovadă producătorul este demnă de laude, mesajul său pare că vine și în urma unor temeri pe care s-ar putea să le aibă, iar acestea să fie legate de cifrele de vânzări. Vorbim aici despre cea mai vândută mașină din portofoliul Tesla, astfel că producătorul vrea ca acest model să fie cumpărat în continuare de către clienți și nu își dorește ca aceștia să aștepte până când actualizarea va fi lansată pe piață.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide