Este oficial: noul SUV Alfa Romeo Tonale va fi dezvăluit pe 8 februarie

Autor: Mihai Morcovescu 29 ian. 2022 Știri auto

Italienii de la Alfa Romeo au anunțat în mod oficial că noul lor SUV denumit Tonale va avea premiera mondială în ziua de 8 februarie 2022. Evenimentul va avea loc online și se va numi „La Metamorphosis” (n.n.- Transformarea).

Cu această ocazie, producătorul de automobile din Peninsulă a publicat o nouă imagine teaser cu cel de-al doilea Sport Utility Vehicle din gama sa.

Alfa Romeo Tonale va avea același sistem plug-in hybrid ca Jeep Compass 4xe

Anunțul oficial vine după ce lansarea noului Tonale a fost amânat în mai multe rânduri în decursul ultimului an. Prima dată a fost amânată după ce noul CEO al mărcii, Jean-Philippe Imparato, a cerut performanțe mai bune pentru sistemul de propulsie plug-in hybrid. Ulterior, criza globală de semiconductori i-a determinat pe oficialii Alfa Romeo să amâne din nou lansarea lui Tonale.

Versiunea de serie a conceptului prezentat în 2019 se va situa în gamă sub actualul model Stelvio. Noul Tonale va folosi aceeași arhitectură ca Jeep Compass 4xe. Asta înseamnă că va primi un sistem plug-in hybrid bazat pe un motor pe benzină de 1,3 litri. Sistemul PHEV va oferi două versiuni de putere: 190 și 240 CP.

Acesta va lucra în combinație cu o unitate electrică amplasată posterior. Ansamblul va fi completat de o baterie de 11,4 kWh, care va oferi o autonomie în modul „full-electric” de 49 de kilometri. Jeep Compass 4xe cu același sistem de propulsie realizează sprintul 0-100 km/h în 7, 3 secunde.

Din ofertă vor mai face parte și motorizări termice pe benzină și diesel. În același timp, este posibil ca Alfa Romeo Tonale să primească ulterior lansării și o versiune 100% electrică. De asemenea, italienii plănuiesc să lanseze în cel mult doi ani un SUV mai mic decât Tonale.

Ca gabarit, Tonale va măsura 4.528 mm, fiind mai lung decât Compass. De asemenea, va avea 1.835 mm în lățime fără oglinzile laterale și 1.604 mm în înălțime. Ampatamentul va avea 2.636 mm.

Noul Alfa Romeo Tonale își va face debutul comercial în a doua jumătate a anului curent.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Alfa Romeo


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide