Euro NCAP a publicat rezultatele celor mai recente teste de siguranță (iulie 2022)

Autor: Marius Vișan 07 iul. 2022 Știri auto

Euro NCAP a publicat rezultatele celor mai recente teste de siguranță, iar Alfa Romeo Tonale, Kia Sportage, Cupra Born și Mercedes-Benz T-Class / Citan Tourer au primit ratingul maxim de cinci stele. BMW i4 și Toyota Aygo X au primit un calificativ de patru stele.

Începând cu Tonale, cel mai nou model Alfa Romeo, SUV-ul italian a obținut un punctaj de 83% protecție pentru ocupanții adulți, 85% pentru ocupanții copii, 67% pentru utilizatorii vulnerabili ai drumurilor și 85% pentru sistemele de siguranță, pentru un total de cinci stele, scrie Carscoops.com.

Un alt SUV care a fost lăudat de Euro NCAP a fost noul Kia Sportage

Este vorba de Sportage cu specificații pentru UE. El a împărțit un rating de cinci stele cu fratele Hyundai Tucson. Sportage a obținut un punctaj de 87% pentru ocupanții adulți, 86% pentru ocupanții copii, 66% pentru utilizatorii vulnerabili ai drumurilor și 72% pentru sistemele de siguranță.

Modelul complet electric Cupra Born este identic din punct de vedere mecanic cu VW ID.3, scorurile sale ușor diferite pentru ocupanții adulți (90% în loc de 87%), utilizatorii vulnerabili ai drumurilor (73% în loc de 71%) și sistemele de siguranță (80% în loc de 88%) neafectând ratingul general de cinci stele.

Mercedes-Benz Clasa T și Citan Tourer au primit, de asemenea, cinci stele, depășind fratele de patru stele Renault Kangoo, grație unor echipamente de siguranță mai bune, inclusiv a unui nou airbag central. Monovolumele Mercedes au obținut un scor impresionant de 91% pentru ocupanții adulți, un scor excepțional de 93% pentru ocupanții copii, o medie de 69% pentru utilizatorii vulnerabili ai drumurilor și un scor foarte bun de 90% pentru sistemele de siguranță

Trecând la BMW i4, modelul german a primit un rating de patru stele

Modelul complet electric a obținut scoruri ridicate în ceea ce privește pasagerii adulți (87%), pasagerii copii (87%) și utilizatorii vulnerabili ai drumurilor (71%), dar a ratat o stea din cauza scorului mai mic în domeniul sistemelor de siguranță (64%). Atenție, i4 împarte senzorii cu BMW Seria 3 pre-facelift, care a fost testat în 2019 cu cinci stele, dar standardele Euro NCAP s-au schimbat de atunci. Rămâne de văzut dacă Seria 3 facelift va obține o notă mai bună.

Nu în ultimul rând, noua Toyota Aygo X a obținut un rating respectabil de patru stele pentru segmentul vehiculelor urbane. Micul crossover a obținut un punctaj de 78% pentru ocupanții adulți și ocupanții copii, 74% pentru utilizatorii vulnerabili ai drumurilor și 81% pentru sistemele de siguranță.

.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide