Euro NCAP: Chinezii fac valuri pe piața europeană cu 3 modele de 5 stele

Autor: Marius Vișan 25 oct. 2023 Știri auto

Euro NCAP a publicat rezultatele pentru trei automobile electrice chinezești: BYD SEAL, XPENG P7 și BYD DOLPHIN.

Aceste mașini și-au făcut de curând prima lor apariție pe piața europeană. BYD SEAL poate fi considerat un concurent pentru TESLA, XPENG P7 se remarcă prin autonomia mare, iar BYD DOLPHIN prin raportul calitate-preț.

Euro NCAP dezvăluie astăzi (25 octombrie) că toate aceste autovehicule au obținut calificative de cinci stele în cadrul celor mai severe teste efectuate până acum în cadrul programului.

Pe piața auto europeană extrem de competitivă de astăzi, producătorii chinezi sunt dornici să demonstreze că mașinile lor sunt la înălțimea mărcilor consacrate. Modelele testate astăzi arată că siguranța este unul dintre domeniile în care concurează, în beneficiul cumpărătorilor.

Toate cele trei au obținut cel mai înalt rating (5 stele) Euro NCAP, ele s-au descurcat bine în ceea ce privește protecția în caz de accident a pasagerilor adulți și a copiilor. De asemenea, toate trei sunt bine echipate cu o gamă impresionantă de tehnologii de siguranță, inclusiv asistență pentru menținerea benzii de rulare și a vitezei.

Sunt cele mai exigente teste Euro NCAP efectuate până acum

Vremea din Europa în 2023 a fost o justificare a ultimei evoluții a ratingului de siguranță Euro NCAP. Producătorii sunt încurajați să monteze sistemul de detectare a prezenței copiilor (CPD – Child Presence Detection), un sistem care emite un avertisment atunci când recunoaște că un copil a fost lăsat în mașină.

Acesta este deosebit de important în lunile fierbinți de vară, când mașinile se pot supraîncălzi, condiții care probabil vor deveni tot mai frecvente. Euro NCAP a fost prima organizație la nivel mondial care a elaborat cerințe tehnice pentru sistemele de detectare a prezenței copiilor și, în prezent, evaluează în mod curent performanța acestora. Ca urmare, sistemele CPD devin din ce în ce mai frecvente, iar atât BYD SEAL, cât și DOLPHIN sunt echipate cu acest sistem, în timp ce XPENG P7 nu dispune în prezent de detectarea prezenței copiilor.

Inundațiile pot crea condiții deosebit de periculoase de conducere pe șosea. Actualizarea testelor Euro NCAP din 2023 include, de asemenea, o evaluare a acestui scenariu, în care o mașină este surprinsă de o inundație bruscă. Această evaluare constă în două teste: primul evaluează deblocarea automată a portierelor odată ce se află sub apă, iar celălalt analizează durata în care geamurile electrice rămân funcționale în urma scufundării. Atât BYD, cât și XPENG au acumulat câteva puncte la această evaluare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide