Un bărbat din Brăila s-a prezentat băut la examenul auto

Autor: ProMotor 20 iun. 2020 Știri auto
Un bărbat din Brăila s-a prezentat băut la examenul auto

Un bărbat s-a prezentat băut la examenul auto. S-a întâmplat vineri, 19 iunie, în Brăila. Un bărbat de 42 de ani s-a prezentat la examenul pentru obținerea permisului de conducere după ce în prealabil consumase băuturi alcoolice.

Examinatorii au observat că mirosea a alcool și l-au condus la sediul Poliție pentru a-l testa cu aparatul etilotest. Rezultatul a arătat o alcoolemie de 0,45 mg/ l.

Potrivit IPJ Brăila, incidentul a avut loc vineri, 19 iunie. Unul dintre candidații care s-au prezentat la examenul pentru obținerea permisului de conducere era în stare de ebrietate.

Bărbatul a fost respins la proba practică

„În cursul acestei zile fost adusă la sediul Politiei o persoană ce urma a susține examenul pentru obținerea permisului de conducere pentru a fi testată cu aparatul etilotest, întrucât s-a constatat faptul că aceasta emana halenă alcoolică. A rezultat că avea în aerul expirat o îmbibație alcoolică de 0,45 mg/ l”, au anunțat reprezentanții IPJ Brăila pentru site-ul Cetățeanul.net.

Persoana a fost respinsă la proba practică, însă nu poate fi pedepsită deoarece nu a condus mașina în stare de ebrietate.

Reluarea activității de examinare la proba teoretică s-a făcut începând din 15 iunie

Începând cu data de 15 iunie 2020 s-a reluat activitatea de examinare la proba teoretică pentru obținerea permisului de conducere.

În vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus și pentru desfășurarea în condiții de siguranță a activității de examinare, se impun respectarea cu strictețe a următoarelor măsuri de protecție: candidații vor purta mască de protecție, vor respecta distanța de minim 1,5 m față de alte persoane și vor evita să se prezinte la examinare cu însoțitori.

Din 17 iunie s-au impus noi tarife pentru eliberarea permisului și a talonului

Un permis auto costă acum 89 de lei, cu 21 de lei mai mult spre deosebire de prețul practicat până în 17 iunie. Pentru certificatele de înmatriculare taxa este de 49 de lei. Asta înseamnă cu 12 lei mai mult decât înainte.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide