Au crescut tarifele! Cât costă acum eliberarea unui permis de conducere și a unui certificat de înmatriculare?

Autor: Elena Luchian 17 iun. 2020 Știri auto
Au crescut tarifele! Cât costă acum eliberarea unui permis de conducere și a unui certificat de înmatriculare?

Au crescut tarifele pe care viitorii și actualii șoferi vor fi nevoiți să le plătească pentru eliberarea unui permis de conducere sau a unui certificat de înmatriculare.

Astfel, pentru eliberarea unui permis auto, tariful este acum de 89 de lei, majorat de la 68 de lei. Cei care au nevoie de un certificat de înmatriculare vor plăti 49 de lei în loc de 37 de lei. Ultima majorare avusese loc în martie 2009.

Tarifele sunt majorate începând de astăzi, 17 iunie, anunță Regia Autonomă pentru Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS). Modificările au fost aprobate de Ministerul Finanțelor.

Cum poți plăti tarifele pentru eliberarea unui permis de conducere sau a unui certificat de înmatriculare?

Ca și până acum, românii care dau examen pentru obținerea permisului de conducere sau care își reînnoiesc permisul, cât și cei care vor să înmatriculeze un autovehicul, pot achita tarifele folosind aceleași modalități câ și până acum. Taxa se poate achita prin Internet Banking, virament bancar, mandat poștal sau în numerar.

Cei care aleg să plătească în numerar, trebuie să știe că aceste taxe nu se mai pot plăti la casieriile CEC Bank. Le pot plăti, în schimb, apelând la unitățile Trezoriei Statului, la ghișeele serviciilor publice regim permise de conducere și înmatriculări a vehiculelor din cadrul Instituțiilor Prefectului, dar și prin mandat poștal.

Viitorii sau actualii șoferi care preferă să achite tariful online pot face plata indiferent de banca la care au deschis un cont bancar către contul unic deschis de către fiecare Instituție a Prefectului.

Cetățenii pot face programare online pe site-ul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor drpciv.ro și pentru depunerea dosarelor în vederea obținerii actelor necesare. Această metodă reduce semnificativ timpul de așteptare la ghișeu, dar și riscul de infectare cu coronavirus.

Permisele expirate în perioada stării de urgență rămân valabile timp de 90 de zile de la încetarea stării de urgență.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide