Se suspendă examenele pentru permisul de conducere în București. Un examinator este suspect de coronavirus

Autor: Elena Luchian 02 iul. 2020 Știri auto
Se suspendă examenele pentru permisul de conducere în București. Un examinator este suspect de coronavirus

Se suspendă examenele pentru permisul de conducere în București. Măsura a fost luată ca urmare a faptului că un examinator este suspect de coronavirus. Persoana a fost pusă în carantină, iar colegii cu care a intrat în contact au fost trimiși în izolare.

Începând de astăzi, nu vor mai avea loc examenele pentru permisul de conducere în Capitală pentru o perioadă nedeterminată de timp, anunță Prefectura București.

Vor fi suspendate temporar mai multe activități ale Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor București.

Potrivit ordinului emis de prefectul Municipiului București, activitățile suspendate sunt:

  • Proba teoretică pentru obținerea permisului de conducere;
  • Proba practică pentru obținerea permisului de conducere;
  • Înregistrarea dosarelor candidaților pentru susținerea probei teoretice în vederea obținerii permisului de conducere;
  • Programarea pentru susținerea probei practice în vederea obținerii permisului de conducere.

Nu a fost stabilit termenul la care aceste activități vor fi reluate, dar acesta va fi decis în funcție de situația epidemiologică din cadrul structurii afectate. Reluarea acestor activități va fi comunicată în timp util.

Examenele pentru permisul de conducere au fost reluate în urmă cu o lună

Examenele pentru permisul de conducere au fost reluate etapizat în urmă cu o lună și o săptămână, după încetarea stării de urgență impusă de pandemia de coronavirus. Pentru a reduce riscul răspândirii virusului, candidații și examinatorii au fost obligați să respecte o serie de măsuri de prevenție.

Aceștia au intrat în examen doar după scanarea temperaturii corporale și dacă aceasta nu depășea 37,2 grade Celsius. Atât candidații cât și examinatorii au fost obligați să poarte mască de protecție pe toată durata examinării.

Respectarea distanțării sociale de către persoanele aflate la locul de întâlnire comunicat pentru susținerea probei practice, de 1,5 metri, dar și evitarea prezentării la locul de întâlnire a candidaților cu însoțitori (prieteni, rude etc.) se află printre regulile care trebuie respectate la examen.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide