Se reiau examenele pentru permisul auto. Ce trebuie să știe candidații

Se reiau examenele pentru permisul auto. Ce trebuie să știe candidații

Autor: ProMotor acum 11 luni Știri

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor a anunțat că se reiau examenele pentru permisul auto. Reluarea examenelor se va face etapizat, în funcție de mai multe criterii.

Potrivit unui comunicat al DRPCIV, programarea candidaților cărora le-au expirat dosarele de școlarizare în perioada 16.03 – 17.05.2020 și pentru care există o programare prealabilă în sistem (proba practică) se va efectua prin intermediul școlilor de conducători auto, cu informarea acestora. Reluarea activității de examinare la proba practică pentru candidații aflați în această situație se va face începând cu data de 02.06.2020.

Programarea candidaților cărora le expiră dosarul de școlarizare ulterior datei de 18.05.2020 se va face din oficiu, pe cât posibil cu respectarea ordinii de programare anterioare, de către serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, cu informarea acestora. În cazul acestora, proba practică se va da după finalizarea examinărilor pentru cei cărora le-a expirat dosarul de școlarizare până pe 17 mai inclusiv.

Abia după epuizarea candidaților care au deja dosare de școlarizare (au trecut deja proba teoretică) se va relua examinarea teoretică în vederea obținerii permisului de conducere. Potrivit DRPCIV, acest lucru s-ar putea întâmpla începând cu 15 iunie sau 22 iunie, o decizie în acest sens urmând să se ia pentru fiecare județ în parte în funcție de numărul candidaților.

Se reiau examenele pentru permisul auto. Ce trebuie să știe candidații

Cei care se prezintă la proba practică pentru obținerea permisului de conducere trebuie să respecte reguli stricte pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19.

  • Utilizarea măștilor de protecție – atât pentru candidați cât și pentru examinatori;
  • Scanarea temperaturii corporale și interzicerea susținerii examenului în situația în care aceasta depășește 37,2 grade Celsius;
  • Respectarea distanțării persoanelor aflate la locul de întâlnire comunicat pentru susținerea probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere, de cel puțin 1,5 m;
  • Evitarea prezentării la locul de întâlnire a candidaților cu însoțitori (prieteni, rude, etc). Accesul va fi permis doar candidatului și instructorului auto.

Valabilitatea documentelor emise de serviciile publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor se menține pe toată perioada stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile, de la data încetării acestei stări, potrivit actelor normative în vigoare.

În același context și pentru aceeași perioadă, se menține și valabilitatea documentelor necesare operațiunilor de înmatriculare/transcriere sau preschimbare a permisului de conducere obținute de către solicitanți de la alte entități.

Pentru a se putea prezenta la examenul auto, candidații trebuie să îndeplinească anumite condiții. Recent și Brigada Rutieră a anunțat reluare activităților cu publicul.Comentarii
Inchide