Exclusiv: Designeri români talentaţi – Stoianov Sebastian Mihai

Autor: Adrian Mihălţianu 08 nov. 2013 Știri auto

Suntem siguri că vă amintiţi de creaţiile lui Ciprian Andruş, exemplele de tuning pentru Dacia Sandero şi Dacia Duster, dar şi de conceptul BMW Seria 9 GT prezentat cu puţin timp în urmă de ProMotor, semnat de Marius Bucan

Vă propunem să cunoaştem un alt tânăr talentat, fermecat de designul auto: Stoianov Sebastian Mihai (portofoliu complet). În vârstă de 25 de ani, Sebastian spune că graţie pasiunii pentru design auto, concepţie şi creaţie, nu trece o zi fără să-şi transpună ideile pe coli A4.

Sebastian a absolvit Liceul de Arte Plastice, secţia Design, iar următorul pas a fost implicarea mai intensă în domeniu. Aşa se face că din 2010 Sebastian este absolvent al secţiei Design de Produs din cadrul Facultăţii de Arte şi Design din Timişoara. Dar a face design de produs în România îţi limitează opţiunile, asta dacă nu ai de gând să te foloseşti de puterea internetului pentru a-ţi face cunoscute creaţiile.

„Am avut ambiţia de a studia şi a mă documenta pentru asta aproape un an de zile (observam „de pe margine” ce se întâmplă), acumulând informaţii despre maşini, despre noutăţile acestora şi despre unele tehnologii mai futuriste”. Cu o mai bună înţelegere a mediului în care avea să evolueze, Sebastian a trecut la pasul următor.

Opel EVE este propunerea lui Sebastian pentru competiţia de design „Opel ADAM seeks EVE”, unde românul s-a clasat printre finalişti.

Mi-am perfecţionat stilul şi tehnica de desen pentru a face faţă în competiţiile de design auto şi având la bază două tehnici solide (schiţe în Photoshop şi randări în TwistedBrush) am încercat mereu să fac concepte care te duc cu gândul spre viitor nu doar prin tehnologie ci şi prin aspect, prin partea vizuală„, spune Sebastian, iar acest lucru a avut rezultate cât se poate de concrete.

Bvora ST este un concept sport electric de două persoane, pentru oraşul Houston din SUA, bazat pe panouri solare de dimensiuni mici, încorporate pe întrega suprafaţă a caroseriei, fiind o maşină uşoară cu design original şi agresiv, cu care Sebastian s-a clasat pe primul loc în competiţie.

Sebastian a început să colaboreze la diferite proiecte şi să participe la competiţii internaţionale de design auto, iar felul în care s-a prezentat a făcut să fie rapid remarcat, lucru care i-a adus o mulţime de premii pe site-uri de specialitate care colaborează cu marile companii auto: GrabCad, Local Motors, CarDesign sau DesignBoom.

Visul lui Sebastian este să lucreze într-un centru de design auto, dar ne dezvăluie că „până va sosi ziua aceea eu desenez în continuare şi pun suflet, adaug diverse stări emoţionale în fiecare concept nou pe care îl realizez, de la simple schiţe de idei până la un produs final de prezentare şi sper ca într-o bună zi să prindă viaţă conceptul la care visez, schiţând pe o simplă foaie albă”.

„Voux” este o maşină de teren pentru o viaţă activă, în special pentru sportivi, fiind un model 4×4 cu design atletic şi agresiv, care i-a adus lui Sebastian locul 7 în competiţia organizată de Local Motors.

Noi îi urăm succes în tot ce face şi o carieră frumoasă, iar pe voi vă lăsăm în compania câtorva dintre cele mai reuşite concepte imaginate de Sebastian, regăsite în galeria foto.

ÎŢI PLACE SĂ DESENEZI MAŞINI? TRIMITE-NE SCHIŢELE TALE LA ADRESA [email protected] ŞI AI ŞANSA SĂ LE VEZI PE PROMOTOR!

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide