Fabrica Audi din Bruxelles a produs automobilul cu numărul 8 milioane – VIDEO

Autor: Marius Vișan 06 dec. 2021 Știri auto

O ceremonie specială în Belgia: a ieșit automobilul cu numărul 8.000.000 de pe linia de asamblare a fabricii Audi Bruxelles.

Audi Bruxelles a sărbătorit recent un moment special: 8 milioane de automobile produse de fabrica belgiană începând din anul 1949. Mașina aniversară cu numărul de ordine 8.000.000 este un Audi e-tron vopsit în culoarea Alb Glacier metalizat și va intra în colecția de automobile istorice Audi tradition.

Fabrica Audi din Bruxelles nu este un reper avangardist doar în ceea ce privește mobilitatea electrică, ci și în privința sustenabilității: în 2018, unitatea a fost prima fabrică Audi și prima fabrică de producție de serie în segmentul premium la nivel mondial ce a reușit să asigure o amprentă de carbon neutră pentru producție.

Intră în GALERIA FOTO

Unitatea de producție folosește energie electrică verde și face uz de un sistem fotovoltaic de mari dimensiuni, cu o suprafață de 107.000 metri pătrați. Căldura necesară pentru producție provine, de asemenea, din energie regenerabilă, fiind acoperită și de certificate de biogaz. Emisiile ce nu pot fi încă evitate din motive tehnice sunt compensate prin proiecte de creditare a carbonului.

Prima mașină ce a ieșit vreodată de pe linia de producție a fost un Studebaker

Fabrica ce în prezent aparține mărcii Audi are o istorie bogată la bază. Primul automobil ce a ieșit de pe linia sa de producție a fost un sedan Studebaker Champion, în 7 aprilie 1949. În anul 1965 a ieșit de aici ultimul Studebaker, al 21.675-lea. Între timp, Volkswagen AG devenise principalul contractant pentru fabrică, producând aici VW Beetle și VW Transporter.

În suburbia din Bruxelles au fost construite, de asemenea, circa 1.000 de Porsche 356 Cabriolet, la începutul anilor 60. În 1970, Volkswagen a preluat fabrica integral. La începutul anilor 80, gama a fost completată cu VW Golf. Astfel în Bruxelles au fost fabricate aproape 4 milioane de exemplare ale acestui model.

Audi a preluat fabrica în anul 2007

Următorul punct de turnură din istoria fabricii a urmat în 2007, când fabrica a intrat în proprietatea AUDI AG. După aceea, Audi a transformat fabrica din Bruxelles în care la momentul respectiv erau produse modelele VW Polo și Audi A3, astfel încât să poată fabrica modelul Audi A1, ce a fost introdus în gama de modele Audi aproximativ în perioada aceea.

Modelul premium Audi e-tron produs în prezent la fabrica Audi Bruxelles a fost lansat în anul 2018, când fabrica a introdus primul său model 100% electric din Grupul Audi.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Audi


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide