Ce este Facel Vega și cum vrea să se bată cu Mercedes-Benz, BMW și Audi?

Autor: Elena Luchian 03 iun. 2020 Știri auto

Francezii nu se mulțumesc cu Peugeot, Renault, Citroen și DS. Vor un as pe care să-l joace în războiul cu granzii premium din Germania. Mercedes-Benz, BMW și Audi ar trebui să fie pe fază. Compania franceză Facel Vega Paris plănuiește relansarea.

GALERIE FOTO

Imaginile cu o limuzină nouă, cu un design oarecum bizar, proiectată de Facel Vega Paris, au devenit virale zilele acestea. Cu siluetă de coupe, dar proporții de limuzină, automobilul pare, la o primă vedere, un concurent de luat în seamă de Mercedes-Benz Clasa S, BMW Seria 7 și Audi A8.

Designul modelului este unul total atipic. Mașina prezintă o parte frontală intimidantă, cu o grilă cu proporții impresionante, flancată de faruri cu dispunere verticală. Mașina are patru montanți extrem de subțiri și un desen al părții posterioare foarte minimalist, cu două evacuări.

Configuratorul modelului Facel Vega indică faptul că acesta va fi disponibil în două versiuni, Standard și Peformance, ambele puse în mișcare de un motor V8 de 6.0 litri. Versiunea standard va primi 510 cai putere și 609 Nm și va accelera de la 0 la 100 km/h în 3,7 secunde. Versiunea de top va avea 558 de cai putere și un cuplu de 684 Nm și va ajunge de la 0 la 100 km/h în doar 3,5 secunde.

O farsă marca Facel Vega

La bord, ocupanții vor fi răsfățați cu piele, inserții din lemn și elemente decorative metalice. Uimește faptul că logo-ul Bentley apare pe volan, iar sistemul multimedia pare preluat de la un Continental GT.  Mai mult, sloganul este copiat, cuvânt cu cuvânt, după cel folosit în campania Lucid Motors din 2016: „Revenirea luxului sportiv grandios”.

Și ca și cum nu era suficient, totul se dovedește a fi o farsă slab gândită, pentru că mai multe imagini cu un concept Citroen din 2012 sunt prelucrate în Photoshop, iar în locul studiului de design apare ceea ce ar trebui să fie noul model Facel Vega.

Contactați de Carscoops, cei de la Facel Vega susțin că site-ul a căzut pradă hacker-ilor, iar imaginile au fost publicate de aceștia. Brand-ul parizian confirmă însă intenția de a reveni pe piață, iar o limuzină care să rivalizeze cu Mercedes-Benz Clasa S, BMW Seria 7 și Audi A8 ar fi un punct de plecare.

Facel Vega a dispărut din lumea auto în 1964, după ce a produs doar opt modele produse.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide