Audi S3 facelift: 333 CP și modificări la nivelul trenului de rulare – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 13 feb. 2024 Știri auto

Audi a publicat primele fotografii și informații oficiale legate de noul S3 facelift. Compacta actualizată va oferi mai multă putere și un design mai agresiv.

Producătorul german pregătește lansarea unui facelift pentru modelul S3, bazat pe A3. Chiar dacă mașinile sunt încă sub camuflajul colorat, Audi a publicat primele imagini oficiale cu noul model, dar și o serie de date tehnice relevante.

Descrisă ca fiind „mai mult decât o simplă actualizare a produsului”, mașina a primit o nouă bară frontală cu o grilă revizuită, precum și un logo repoziționat. De asemenea, blocurile optice au fost redesenate și putem observa noua semnătură luminoasă, care probabil este și configurabilă.

În partea din spate, mașina a primit o bară de protecție mai agresivă, cu un difuzor mai angular, flancat de tradiționalele evacuări cvadruple, specifice modelelor S din gama producătorului german.

Audi S3 facelift va dezvolta mai multă putere

Motorul de 2.0 litri a fost revizuit, astfel că acum dezvoltă 23 CP și 20 Nm în plus. Acum, unitatea de 2.0 litri supraalimentată dezvoltă 333 CP și 420 Nm. Grație plusului de putere, Audi S3 facelift accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,7 secunde, dar viteza maximă rămâne limitată electronic la 250 km/h.

Motorul este conectat la o transmisie automată S tronic cu șapte trepte și dublu ambreiaj, despre care Audi spune că oferă un răspuns îmbunătățit. Producătorul declară că a redus timpii de schimbare a treptelor și că transmisia va ține motorul mai turat în treapta D. În plus, Audi S3 facelift va fi echipat cu un sistem de distribuire variabilă a cuplului între roțile spate, pentru a spori agilitatea mașinii prin diminuarea efectului de subvirare.

Audi spune și că mașina a primit brațe de suspensie mai rigide și că suspensia față a fost recalibrată. Producătorul spune că aceste modificări permit un unghi de cădere negativ mai mare pentru puntea față, ceea ce are ca rezultat un răspuns îmbunătățit al direcției, precum și o aderență mai mare în viraje. Și sistemul de frânare a fost revizuit, iar acum folosește discuri față ventilate, cu diametru de 357 mm, fiind și mai groase cu 2 mm.

Nu în ultimul rând, șoferul va avea la dispoziție un nou mod de rulare, numit Dynamic Plus. Acesta va ține motorul mai turat și va favoriza un comportament supravirator prin alterarea repartiției cuplului pe puntea spate.

Audi nu a oferit o dată de lansare pentru noul model, dar ne putem aștepta să aflăm mai multe în perioada următoare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Audi


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide