Suzuki a lansat noua generație Swift. Hatchback-ul va oferi o nouă motorizare mild-hybrid

Autor: Ionuț Vîlciu 06 dec. 2023 Știri auto

Suzuki a prezentat noua generație a modelului Swift. Hatchback-ul japonez a fost redesenat, iar acum oferă și un nou motor de 1,2 litri cu tehnologie mild-hybrid.

Producătorul japonez a prezentat oficial noua generație a modelului Swift, ce va fi comercializat inițial pe piața din Japonia. Cea de-a patra generație a micului hatchback aduce un design nou, ce include o grilă mai mare, noi blocuri optice frontale și stopuri cu efect 3D. Clienții vor avea la dispoziție 9 nuanțe de caroserie, dintre care două care nu au mai fost disponibile până acum: Galben Cool Metallic și Albastru Frontier Pearl Metallic.

Mașina păstrează proporțiile compacte cu care predecesorii săi ne-au obișnuit și observăm că mânerul ușilor spate nu mai este încorporat în partea de sus. Suzuki a ales să opteze pentru un design tradițional, cu mânere montate pe ușă, nu pe montant.

La interior, atracția principală este reprezentată de ecranul central ce măsoară 9 inch în diagonală. De asemenea, noua planșă de bord beneficiază de inserții finisate cu alb. Nu există un grup de instrumente digital, ci un mic ecran între cadranele analogice, la fel ca în cazul generației anterioare.

Suzuki Swift primește o nouă motorizare mild-hybrid

Noua generație Suzuki Swift va beneficia de o nouă motorizare cu tehnologie mild-hybrid. Este vorba despre un motor pe benzină, în 3 pistoane. Acesta este asistat de un sistem mild-hybrid la 12V, care ar trebuie să ajute la obținerea unui consum mai mic, dar și a unui nivel scăzut de emisii. Deocamdată, Suzuki nu a comunicat specificații tehnice referitoare la propulsorul de pe noul Swift. Cu toate acestea, știm că va putea fi comandat fie cu transmisie manuală cu 5 trepte, fie cu o cutie automată de tip CVT. În funcție de necesitățile clienților, se poate opta și pentru sistemul de tracțiune integrală AllGrip.

Pe lista de sisteme de asistență vom găsi Dual Sensor Brake Support II, Lane Keep Assist, Driver Monitoring System, Lane Departure Prevention, Adaptive Cruise Control, Traffic Sign Recognition, Blind Spot Monitor și Rear Cross Traffic Alert.

În primă fază, noua generație Suzuki Swift va fi vândută doar pe piața din Japonia, unde va ajunge în perioada decembrie 2023-ianuarie 2024, în funcție de configurația aleasă (cutie manuală sau automată). Va fi vândut ulterior și pe alte piețe de pe Glob.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Suzuki


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide