Facelift pentru BMW Seria 2 și M2 – Modelul de performanță oferă acum 480 CP

Autor: Ionuț Vîlciu 13 iun. 2024 Știri auto

BMW a prezentat actualizările pentru Seria 2 Coupe și M2. Ambele modele primesc cele mai noi tehnologii și mici modificări estetice, în timp ce M2 beneficiază de și mai multă putere.

Bavarezii au anunțat oficial un număr de actualizări pentru Seria 2 Coupe, modelul compact sportiv din gama BMW, dar și pentru M2, versiunea performantă bazată pe acesta. Modelul cu două uşi este acum şi mai atractiv datorită unui design modificat la nivel de detalii, echipării standard extinse şi noilor tehnologii. Toate variantele de model ale noului BMW Seria 2 vin standard cu pachet M Sport şi dotări suplimentare de confort. Prin noile finisaje de culoare, jante, volane şi tapiţerii, BMW impulsionează coupe-ul compact.

Mașina a rămas aproape neschimbată la exterior, dar acum fiecare versiune primește în standard pachetul M Sport, care conferă mașinii un aspect mai agresiv. Designul specific M Sport include prize de aer mari în partea din faţă, praguri laterale evazate şi un difuzor spate cu reflectoare verticale. Jantele de 18 inch sunt dotare standard, iar M240i primește jante de 19 inch.

Modificările interioare se concentrează şi pe digitalizare. Sistemul de afişare complet digital cuprinde un tablou de bord de 12,3 inch şi un display central de 14,9 inch. Acesta serveşte drept platformă pentru BMW iDrive dezvoltat suplimentar cu QuickSelect, bazat pe sistemul de operare BMW 8.5. Printre schimbări se numără și noul volan M, care poate fi completat de scaune M opționale. În standard, Seria 2 primește scaune încălzite pentru șofer și pasager, în timp ce reglajele electrice sunt opționale.

Ce motorizări sunt disponibile pe BMW Seria 2 facelift?

Intrarea în gamă este 218i, un motor pe benzină de 2 litri, cu patru cilindri, care dezvoltă 156 CP şi care accelerează de la 0 la 100 km/h în 8,7 secunde. Apoi vin noul BMW 220i, cu motor 184 CP şi un timp de accelerație 0-100 de 7,5 secunde, şi noul BMW 230i, a cărui putere maximă de 245 CP permite sprintul standard în 5,9 secunde.

Există și un motor diesel de 2 litri, cu tehnologie mild-hybrid. Acesta dezvoltă 190 CP și poate propulsa mașina de la 0 la 100 km/h în 6,9 secunde, fiind și cea mai economică motorizare.

Vârful de gamă este reprezentat de M240i xDrive, care folosește un motor de 3 litri, cu șase cilindri, cu o putere maximă de 374 CP. Grație sistemului de tracțiune integrală, acesta poate accelera de la 0 la 100 km/h în 4,3 secunde. Toate motorizările Seriei 2 sunt cuplate cu transmisia automată cu 8 rapoarte.

BMW M2 dispune acum de mai multă putere

Marile schimbări pentru M2 se întâmplă sub capotă. Mașina primește, la fel ca Seria 2, noul sistem de operare, un nou volan, dar și câteva alte modificări subtile, precum noi modele de jante și culori. Dar adevăratele schimbări au fost operate la nivel de propulsor.

Astfel, dacă cei 460 CP nu erau suficienți, BMW M2 produce acum 480 CP. Mașinile echipate cu transmisia automată cu 8 trepte produc 600 Nm, în timp ce exemplarele dotate cu transmisia manuală cu 6 trepte sunt limitate la 550 Nm. Astfel, un M2 automat poate accelera de la 0 la 100 km/h în 4 secunde, față de 4,1 secunde pentru modelul pre-facelift. Dacă alegi transmisia manuală, atunci mașina poate realiza repriza 0-100 în 4,2 secunde.

Noul BMW Seria 2 Coupe va fi lansat pe piaţă în august 2024. Acesta va fi produs la uzina BMW Group din San Luis Potosi din Mexic. Tot acolo va fi construit și BMW M2.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: BMW


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide