Facelift pentru Cupra Leon și crossoverul Formentor: Design mai agresiv și mai multă putere – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 30 apr. 2024 Știri auto

Cupra a prezentat oficial actualizările pentru modelele Leon și Formentor. Ambele modele beneficiază de un design mai agresiv și oferă acum mai multă putere.

Cupra Leon și Formentor au dispus de la bun început de o prezență agresivă pe șosea, indiferent că vorbim de modelele de bază sau de versiunile performante. Totuși, pentru a fi sigur că vânzările se mențin la fel de puternice ca până acum, producătorul spaniol lansează facelift-uri pentru cele două modele.

Designerii au ales o abordare îndrăzneață și au redesenat complet partea frontală a celor două modele. Astfel, Leon și Formentor facelift pot fi ușor recunoscute cu ajutorul noului spoiler față, care seamănă cu nasul unui rechin, inspirat de noul Terramar. Actualizările au adus pentru ambele modele nou blocuri optice, noi sigle și o grilă frontală de mari dimensiuni. De asemenea, au avut loc modificări și în partea din spate, acolo unde sigla este acum încorporată în banda luminoasă LED.

Cupra Leon și Formentor au trecut printr-o actualizare importantă

Interioarele celor două modele beneficiază de modificări nu atât de evidente precum cele de la exterior, dar ele ar trebui să îmbunătățească comfortul de la bordul mașinilor. Printre acestea se numără o consolă centrală reproiectată, materiale noi și scaune tip scoică îmbrăcate cu 73% microfibră reciclată sau piele ecologică. Cupra a revizuit, de asemenea, panoul de instrumente digital și a montat un ecran central mai mare, de 12,9 inch. Perechea Leon – Formentor primește și un sistem audio cu 12 incinte de la Sennheiser.

Cu toate că arhitectura rămâne aceeași, anume platforma MQB Evo, versiunile de înaltă performanță dispun acum de mai multă putere. Astfel, motorul de 2,0 litri produce acum 333 CP. Acesta este disponibil doar pe Leon Sportstourer și Formentor și vine la pachet cu un torque splitter, așa cum am văzut și pe Audi S3 facelift, dar și cu un sistem de frânare de la Akebono. Motorul de 2,0 litri și 333 CP este cuplat exclusiv cu transmisia automată cu 7 trepte și beneficiază de tracțiune integrală.

Dacă nu căutați performanțe maxime, în gama de motorizări veți regăsi și motorul TSI de 1,5 litri, cu 150 CP și tehnologie mild-hybrid, dar și două motorizări plug-in hybrid. Acestea au la bază tot un motor de 1,5 litri și vin în două versiuni de putere: 204 CP sau 272 CP. Grație bateriei de 19,7 kWh, versiunile PHEV pot parcurge peste 100 km cu o singură încărcare. Cupra anunță că păstrează motorizările diesel pentru această actualizare, decizie pe care am văzut-o pentru toate mașinile noi produse pe platforma MQB Evo.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Cupra


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide