Cupra introduce o nouă ediție specială pentru Formentor VZ5. Producția este limitată la 500 de exemplare

Autor: Ionuț Vîlciu 30 aug. 2023 Știri auto

Cupra a lansat o nouă ediție specială pentru cea mai puternică variantă a crossover-ului Formentor. Noua ediție specială, numită BAT, aduce mai multe elemente stilistice negre la exterior și va fi limitată la 500 de exemplare.

Cupra prezintă o nouă versiune specială pentru crossover-ul de înaltă performanță Formentor VZ5. Ediția specială intitulată Formentor VZ5 BAT aduce mai multe accente negre pentru modelul spaniol și va fi limitată la doar 500 de exemplare.

Comparativ cu un Formentor obișnuit, versiunea specială BAT va putea fi identificată cu ajutorul siglelor cu finisaj de crom întunecat, a grilelor finisate cu negru lucios și barele longitudinale de pe plafon care au același finisaj întunecat. De asemenea, capacele oglinzilor laterale sunt confecționate din fibră de carbon, iar evacuarea are terminații finisate cu negru. Până și jantele cu diametru de 20 de inch sunt vopsite cu negru, pentru a completa aspectul tenebros al mașinii.

Cupra Formentor VZ5 BAT păstrează aceeași putere

La fel ca în cazul exteriorului, ediția specială BAT primește un habitaclu predominant negru și conține ornamente decorative din crom vopsite în negru. Acestea sunt vizibile în special în zona aeratoarelor și pe consola centrală.

În departamentul mecanică nimic nu s-a schimbat. Mașina folosește, în continuare, același motor de 2,5 litri, cu cinci cilindri, pe care îl împrumută de la Audi. Acesta dezvoltă 390 CP și 480 Nm, fiind cuplat la o transmisie automată cu dublu ambreiaj și 7 trepte de viteză. Mașina accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 4,2 secunde, iar viteza maximă este limitată la 250 km/h.

Noua Cupra Formentor VZ5 BAT va fi produsă doar în 500 de exemplare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Cupra


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide