Familia lui Michael Schumacher dă în judecată publicația care a generat cu ajutorul AI un interviu cu septuplul campion din Formula 1

Autor: Ionuț Vîlciu 21 apr. 2023 Știri auto

O publicație germană a publicat un interviu cu Michael Schumacher generat de inteligența artificială. Familia campionului dă în judecată revista.

Michael Schumacher se numără printre cei mai importanți piloți care au concurat în Formula 1 vreodată. Cu șapte titluri mondiale la activ, dintre care au fost obținute alături de Scuderia Ferrari între anii 2000 și 2004, dar și 91 de victorii, Michael Schumacher este unul dintre cei mai eficienți piloți care au concurat vreodată în această competiție.

În 2013, după ce s-a retras definitiv din acest sport, Michael Schumacher a suferit un accident de schi care avea să-i schimbe viața. Au fost dezvăluite puține informații despre starea lui de-a lungul timpului, așa că, atunci când revista germană Die Aktuelle a publicat o imagine a lui Schumacher pe coperta sa în timp ce se lăuda cu un „interviu” exclusiv, a ridicat multe semne de întrebare.

Potrivit Carscoops, acel „interviu” a fost, de fapt, un text generat de inteligența artificială (AI). Ca răspuns, un purtător de cuvânt al familiei Schumacher a confirmat pentru Reuters că intenționează să inițieze acțiuni legale împotriva publicării naturii înșelătoare și lipsite de respect a copertei și articolului.

Familia Schumacher dă în judecată revista care a publicat interviul fictiv cu Michael Schumacher

Revista a declarat că a fost primul interviu acordat de Schumacher după incidentul petrecut în 2013. În textul generat de inteligența artificială, Schumacher a vorbit despre modul în care viața lui s-a schimbat complet, ce perioadă groaznică a fost pentru familia sa și cum a fost pus în comă artificială timp de câteva luni.

Nu este prima dată când Die Aktuelle stârnește controverse în jurul familiei Schumacher. În 2015, publicația a câștigat un proces împotriva soției lui Michael, Corinna, după ce a folosit fotografiile ei pe copertă, cu titlul „Corinna Schumacher – o nouă dragoste o face fericită”. Articolul vorbea despre fiica celor doi, procesul respins susținând că titlul induce oamenii în eroare. Într-un alt număr din 2014, revista săptămânală a publicat o copertă pe care scria „Awake” (Treaz), cu o fotografie a lui Michael și Corinna. A fost tot un articol înșelător, evidențiind alți indivizi care s-au trezit din comă, dar nu și pe Michael Schumacher însuși.

Fostul pilot de Formula 1, care a concurat de-a lungul carierei pentru echipe precum Ferrari sau Mercedes, a suferit o leziune cerebrală în timpul unei călătorii de schi în Alpii francezi în 2013. De atunci, familia nu a dezvăluit foarte multe informații despre starea campionului, iar vizitele sunt rezervate pentru oamenii apropiați lui Michael.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide