Faraday Future anunță startul producției SUV-ului electric FF 91

Autor: Adrian Somai 01 apr. 2023 Știri auto

După o lungă perioadă de incertitudine, start-up-ul Faraday Future a anunțat oficial că modelul FF 91 a intrat în producție în această săptămână. Este primul model electric de serie din portofoliul companiei americane, așteptat cu nerăbdare deja de mai bine de cinci ani. Compania de peste Ocean s-a confruntat în toată această perioadă cu probleme financiare serioase. Potrivit Electrek, americanii vor organiza un eveniment special de prezentare al modeului la sfârșitul lunii aprilie.

Conceptul electric FF 91 ne-a fost prezentat oficial de către americanii de la Faraday Future în urmă cu 6 ani. La acea vreme, FF 91 era considerat deja de unii drept un rival serios pentru modelele Tesla. Nici nu este de mirare, modelul start-up-ului american laudandu-se cu un motor electric de 1.065 cai putere și cu o autonomie de peste 600 de kilometri.

Lucrurile s-au complicat însă rapid pentru americani. Deși ar fi trebuit să intre în producție în 2018, acest lucru nu s-a mai întâmplat. Mai întăi a fost vorba de probleme financiare, apoi lucrurile au început să se schimbe în organigrama de conducere a producătorului american. Astfel, lansarea procesului de producție a fost amânată de mai multe ori.

Disponibil pentru început în Statele Unite și în China

Potrivit anunțului făcut de noua conducere a celor de la Faraday Future, noul FF 91 a intrat în producție în această săptămână la uzina din Hanford, California. Astfel, primele exemplare au fost deja produse, acestea urmând să ajungă într-o primă fază la clienți din Statele Unite și China.

Conform oficialilor americani, FF 91 va fi disponibil spre vânzare în doar cinci orașe: New York, Los Angeles, San Francisco, Beijing și Shanghai. Rămâne de văzut dacă americanii vor decide în cele din urmă ca noul FF 91 să ajungă și pe piața auto de pe Bătrânul Continent.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Faraday Future


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide