Fenomene paranormale? Cum a ajuns un SUV Volvo să fie luat de vânt de pe o șosea din Moldova?

Autor: David Andrei 18 feb. 2021 Știri auto

Au loc fenomene paranormale în Moldova? Patru șoferi tind să creadă că da. Vehiculele pe care le conduceau au fost, pur și simplu, smulse de pe o șosea de o rafală de vânt. Printre ele, și un SUV Volvo.

GALERIE FOTO

Incidentele au avut loc pe 15 februarie, în jurul orei 17, pe DN 17A, în zona Dornești-Ratoș din județul Suceava. O rafală de vânt de peste 100 km/h a spulberat de pe șosea nu mai puțin de patru vehicule. Toate au fost de mari dimensiuni. A fost vorba despre un SUV Volvo și un SUV marca Volkswagen, dar și două autoutilitare aflate în mers, în acel moment. Una dintre autoutilitare transporta un autoturism pe o platformă în momentul în care a fost smuls de vânt de pe carosabil.

Cele trei au fost readuse pe carosabil cu ajutorul mai multor utilaje delegate de urgență în zonă de administratorii drumurilor din Rădăuți și Suceava. Imaginile au fost publicate

Nu s-au înregistrat victime, dar șoferii, luați de vânt cu mașini cu tot, s-au speriat serios.

În zonă, carosabilul este acoperit cu un strat mic de zăpadă, de sub un centimetru pe axul drumului, în condiții de ninsori viscolite.

SUV-uri smulse de vânt de pe șosea în Moldova? “Greu de crezut!”

“Greu de crezut că astfel de vehicule pot zbura, pur și simplu, de pe șosea la o rafală de vânt”, susțin cei care au văzut pe Facebook postarea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, o subunitate a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Aceștia suspectează că mașinile ar fi părăsit carosabilul nu din cauza vântului. Ei suspectează în schimb, un derapaj provocat de gheață, în condiții de temperaturi foarte mici în regiune.

Meteorologii susțin că vântul a bătut în zonă cu viteze de până la 50 km/h. Șoferii implicați în incidente povestesc că nu aveau viteză atunci când mașinile lor au fost luate de vânt.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide