Fermierii ucraineni deminează câmpurile cu ajutorul unor tractoare „blindate”

Autor: Adrian Somai 07 mai 2023 Știri auto

În ciuda războiului care pare să nu se mai termine, ucrainenii din regiunile eliberate fac tot posibilul pentru a își continua viața de zi cu zi în condiții cât mai normale. Ogoarele ucrainene au rămas însă pline cu mine plantate de invadatorii ruși, ceea ce le îngreunează peste măsură viețile fermierilor ucraineni. Unii dintre ei au găsit însă o măsură ingenioasă prin care încearcă să își demineze câmpurile!

După lupte grele date pe parcursul anului trecut, regiuni întregi din estul și centrul Ucrainei au fost eliberate de ruși. Situația a rămas însă în continuare extrem de delicată pentru ucrainenii din acele zone, suprafețe întinse de teren agricol rămânând presărate cu mine. Astfel, cei care intenționau să își semene pământul aveau în față un pericol imens, care le-ar fi putut lua viața în orice clipă.

Fără semănarea ogoarelor nu pot exista însă recolte, așa că fermierii ucraineni s-au văzut nevoiți să găsească soluții. Neputand aștepta ajutorul geniștilor, unii fermieri au apelat la soluții ingenioase. Este și cazul unui fermier care a apărut într-un reportaj realizat de Times Radio, care și-a “blindat” un tractor cu piese găsite pe vehiculele militare abandonate de militarii ruși în momentul retragerii.

Tractorul blindat poate fi operat de la distanță

După “blindarea” tractorului, fermierul spune că și-a cumpărat un sistem care îi permite să opereze tractorul de la distanță, lucru pe care el sau colegii lui îl fac din bena unui excavator. Fermierii chiar au avut parte de un eveniment nefericit, tractorul trecând la un moment dat peste o mină antitanc, ceea ce a provocat o explozie a protecției. Din fericire însă, toată lumea a scăpat teafără, inclusiv tractorul!

Situația din Ucraina rămâne însă extrem de delicată, specialiștii estimând că aproximativ 30% din teritoriul Ucrainei este presărat cu mine antitanc neexplodate. În aceste condiții, suprafețe uriașe de pământ fertil nu pot fi semănate din cauza muniției care poate exploda în orice clipă.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captura video Youtube - Times Radio


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide